Plenković o Mamiću: Sud je trebao izreći mjeru opreza

Foto: fah

Premijer Andrej Plenković rekao je danas, vezano za slučaj Zorana Mamića, kako je nadležni prvostupanjski sud trebao izreći mjeru opreza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovarajući na pitanja novinara u Rijeci, vezano za slučaj Zorana Mamića, koji je nakon osude u Hrvatskoj zatražio služenje kazne u BiH, kamo je već otišao, Plenković je rekao kako je nadležni prvostupanjski sud mogao i, po njemu, trebao izreći mjeru opreza s obzirom na okolnosti slučaja.

– Ako naše pravosuđe, tu sad mislim na sudove, na DORH, smatraju da na bilo koji način ta mogućnost koja im je na raspolaganju u zakonu nije dovoljna, da možda nije dovoljno jasna, da ju treba doraditi, mislim da to treba signalizirati, poručio je Plenković.

“Čačić sanja ili sam ja nešto prespavao”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje rekao je i kako tema rekonstrukcije Vlade ne postoji, odbacivši navod da je njegov koalicijski partner Radimir Čačić o tome razgovarao s njim.

– Ili on sanja ili sam ja nešto prespavao. Nikada, ali baš nikada o takvoj temi mi nismo razgovarali, niti ćemo o tome razgovarati, niti je on premijer, niti on o tome odlučuje. Da tu budem sasvim jasan, poručio je Plenković.

Na pitanje može li garantirati da na ljeto neće biti rekonstrukcije rekao je kako je odgovorio da to nije tema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plenković je poručio i da se reforma zdravstva stalno provodi.

– Vlada HDZ-a ulaže puno u zdravstvo, ministar zdravstva, naravno, ima tu važnu ulogu, poručio je između ostalog odgovarajući na pitanje o ministru zdravstva Viliju Berošu.

O komemoraciji u Jasenovcu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za navode o više kolona na ovogodišnjoj komemoraciji u Jasenovcu Plenković je rekao kako je komemoracija organizirana sukladno epidemiološkom okviru.

– Postavljen je vremenski okvir koji počinje u 9 sati i traje do 13 ili 14 sati. I pojedina izaslanstva će u tim okvirima dolaziti na komemoraciju. Mi smo kao Vlada odlučili doći u 9, koliko je meni poznato, Hrvatski sabor će doći u 10, i nakon toga slijede ostale delegacije, rekao je Plenković.

– Ovo nema nikakve veze s narodima žrtava, nego ima veze s protokolom koji je predviđen, dodao je.

Plenković je u posjetu Rijeci, gdje je obišao gradilište Nove bolnice. Nakon obilaska gradilišta rekao je kako je pozitivno impresioniran ovako brzim i kvalitetnim napretkom izgradnje bolnice, za koji je Vlada dala ukupno 750 milijuna kuna jamstva. Istaknuo je kako su izvođači hrvatske građevinske tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prema informacijama ravnatelja i predsjednika upravnog vijeća, radovi su u roku, odlično napreduju i bolnica bi trebala biti gotova do jeseni 2022., rekao je Plenković, dodavši da će ovom investicijom svi pacijenti dobiti najbolju moguću skrb.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je kako mu je drago da Vlada prepoznaje potrebu građana Primorsko-goranske i okolnih županija za izgradnjom novog kliničko-bolničkog centra.

Plenković je nakon obilaska gradilišta otišao na sastanak s predstavnicima Brodogradilišta 3. maj, kojom prigodom je potpisan Ugovor o završetku gradnje broda za prijevoz automobila i kamiona. Posjet Rijeci premijer Plenković završit će obilaskom gradilišta državne ceste D403. S premijerom u izaslanstvu će biti i ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.