Plenković u Vukovaru o uvredljivom transparentu BBB-a: ”Najoštrije to osuđujem!” Božinović tvrdi da policija radi na slučaju

Foto: fah

Predsjednik hrvatske Vlade, Andrej Plenković, tijekom posjete Vukovaru komentirao je i osudio uvredljiv transparent koji se pojavio u Zagrebu, a navodno se pojavio jučer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpsko narodno vijeće objavilo fotografiju, a mediji pišu: ‘Ustaški pir u glavnom gradu Hrvatske’

Naime, kako smo već pisali Srpsko narodno vijeće Milorada Pupovca, koji oslobodilačku vojno redarstveno operaciju Oluja proglašava etničkim čišćenjem, objavilo je jutros na Twitteru fotografiju koja je snimljena u Zagrebu na kojoj se vide navijači kako drže natpis “Je**t ćemo srpske žene i djecu”.

Premijer Andrej Plenković je, odgovarajući na pitanje novinarke N1 kazao da fotografiju nije vidio, ali je jasno osudio takav čin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bilo što što je takvo, ja najoštrije osuđujem, tome nema mjesta u javnom prostoru, za svaku osudu je to. Za mene tu nema dilema, neprihvatljivo je i za svaku osudu”, rekao je Plenković, prenosi Jutarnji list.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Zagrebu je kratko rekao kako je siguran da policija radi na ovom slučaju.

Za N1 ovu je uvredljivu poruku ranije danas komentirao predsjednik Srpskog narodnog vijeća Boris Milošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Ovo je jezivo i uznemiravajuće za sve, a ne samo Srbe. Žalosno je vidjeti da su mladi u Zagrebu zadojeni tolikom mržnjom da pišu takve ogavne poruke uz povike „Ubi, ubi Srbina’.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.