Po čemu ćemo pamtiti ”hrvatskog tigra”? ”Na sprovodu bi bilo milijun ljudi, on nije samo legenda hrvatskog sporta, on je prvi borac s Balkana koji je zarađivao velike novce”

Foto: Instagram

Legenda hrvatskog sporta, ma tko god što o njemu mislio, Branko Cikatić (65) preminuo je u ponedjeljak ujutro nakon duge i teške bolesti. Dugo se vremena grčevito borio za život, i kad su mnogi, pa i liječnici, od njega digli ruke, stanje mu se stabiliziralo, nažalost, ne zadugo. Imao je plućnu emboliju, sepsu, organizam mu je ipak bio previše iscrpljen te je preminuo u svom domu u Solinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

View this post on Instagram

 

It does not matter how slowly you go as long as you do not stop 💪 #blessed #goodlife #suits #work #thankful #nothinggoingtostopme @ameno_gym_milivoj_bajic

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A post shared by Antonio Plazibat (@antonioplazibat) on

Branko Cikatić, Mirko Filipović i Antonio Plazibat (26) tri su Hrvata koja su osvojila su K1 turnir u kickboksu, malo se koja zemlja u svijetu može s time pohvaliti.  Antonio Plazibat i Cro Cop imaju zajedničko to da je u samom razvoju njihovih karijera sudjelovao i ”hrvatski tigar”, kako su zvali Branka Cikatića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smrt Branka Cikatića pogodila je hrvatskog kickboksača Antonija Plazibata, sugrađanina iz Solina. Hrvatski tigar mu je jako puno pomogao u samom razvitku karijere. Bio mu je menadžer 2017. godine i odveo ga je u Japan na turnir organizacije K1, piše portal 24 sata.

 

View this post on Instagram

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tokyo here we come 💪☝️ #readyforwar #japan #k1 @k1worldofficial cant wait to enter ring in saitama arena !!

A post shared by Antonio Plazibat (@antonioplazibat) on

Nisam s njim u kontaktu od kad se razbolio. Nije on bio svjestan svega, pričao bi nešto, pa bi nakon 20 minuta ispričao istu priču. Htio sam ga posjetiti, ali nisam uspio od ovog silnog ludila oko koronavirusa. Još i prije sam ga htio vidjeti, ali rekli su mi da ne dolazim, da ga pamtim po onome kakav je bio. Na njegov sprovod sigurno bi došlo milijun ljudi, svi su ga voljeli i divili mu se. A sada nitko neće moći doći. Baš mi je žao”, kazao je Plazibat, koji je prije nekoliko dana iz Amsterdama stigao u Solin te mora boraviti dva tjedna u izolaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Instagram

Kako piše portal 24 sata Branko Cikatić bio je idol Antonija Plazibata iz djetinjstva, a 2017. godine omogućio mu je nastup u legendarnoj Saitama Areni. Naravno, nije K1 bio toliko jak kao 1993. godine kada je Cikatić osvojio, ali ta organizacija i dan danas ima posebno značenje u kickboksu.

”Kako smo obojica iz Solina, naravno da sam znao tko je on. No, u početku je to bilo iz priča mog oca. Tek kasnije sam krenuo i sam učiti o tome tko je on. Naravno da je onda došla faza gdje je on bio moj idol i gdje sam gledao njegove borbe. Ipak, nismo imali previše kontakta sve dok nismo počeli surađivati, odnosno dok on nije postao moj menadžer za Japan. Japanci su ga zvali i pitali su ga ima li nekog borca iz Hrvatske koji bi nastupio. Tražili su ga da nekoga ubaci na K-1. On je mene nazvao, brzo smo se dogovorili i otišli u Japan”,  rekao je Plazibat, nakon čega je nastavio.

Svi dječački snovi su mi se ostvarili. Znao sam za njega praktički od djetinjstva, iz istog smo mjesta. Bio mi je idol, ispalo je tako da mi je na kraju postao menadžer, bio mi je u kutu, a to je bilo nestvarno. Nastup u Japanu mi je jako puno značio jer je tek tada javnost saznala za mene. To me je gurnulo prema naprijed i zbog toga sam postao ono što sam sada.”

Cikatića su obožavali baš svi. Uvijek je imao neke anegdote i priče iz života i uvijek je društvo bilo oko njega. Tako je bilo i za vrijeme njihovog boravka u Japanu.

”Uvijek je bila zaje*ancija s njima. Pričali smo o sportu, davao mi je savjete za borbu. Ma pričali smo zapravo o svemu, o Hollywoodu, pričao mi je što je tamo bilo, kako je to izgledalo. Da se maknuo od svega jer mu taj život nije pasao. On je baš dobro krenuo, imao je ugovor za još tri filma, ali odustao je. ”

Branko Cikatić je jako puno doprinio hrvatskom sportu, ali i svjetskom borilačkom sportu. Bio je vrlo poznat, uvažavali su ga svi, pa tako i Jean Claude van Damme i Chuck Norris. Činjenica da su mu se mnogi divili, da su se divili njegovoj snazi i borilačkim vještinama je nešto po čemu ćemo hrvatskom tigra uvijek pamtiti.

”Ljudi ne shvaćaju, on nije samo legenda hrvatskog sporta, nego je bio svjetski poznata faca i on je legenda svjetskog sporta. Bio je zvijezda, on je prvi borac s Balkana koji je zarađivao velike novce i bio uspješan. On je otvorio nama put za dalje, on je dignuo ovaj sport, on je otvorio vrata za mene i ostale. Kad imaš 20 godina, kad tražiš čime se želiš baviti u životu, uvijek tražiš nekog uzora. A on je bio jako poznat i bio je motivacija brojnoj djeci da se počnu baviti kickboksom. To mi je i cilj jednoga dana, postati kao on. Motivirati ljude da se bave s tim sportom, a on je razlog zašto sam ja kickboksač”, zaključio je Plazibat za portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.