Zaklada hrvatskih sportaša pomaže Branku Cikatiću sa 20 tisuća kuna

Foto: fah

Zaklada hrvatskih sportaša (ZHS), čiji su osnivači Hrvatski klub olimpijaca, Sportske novosti i Hrvatski olimpijski odbor, dodijelila je teško oboljelom bivšem prvaku u borilačkim sportovima Branku Cikatiću financijsku potporu od 20.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je usuglašena elektronskim izjašnjavanjem članova Upravnog vijeća Nike Fleiss, Zorana Primorca, Marija Zorka, Dubravka Šimenca, Danire Bilić i Vjekoslava Lovrića dobila je trenutačnu pravomoćnost.

Uslijed teškog zdravstvenog stanja, legendi hrvatskih borilačkih sportova, a okušao se u kickboxingu, tajlandskom boksu, taekwondou i judu, potrebno je dugotrajno liječenje i rehabilitacija te je dodijeljeni iznos namijenjen upravo troškovima zahtjevnog bolničkog tretmana i lijekova.

Predsjednik Zaklade hrvatskih sportaša, Dubravko Šimenc, nije krio zadovoljstvo zbog ove odluke:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Zaklada djeluje po svom Statutu i, sukladno njegovim odrednicama, propisuje kome i kada trebamo pomoći, a danas je Branko Cikatić u takvoj situaciji da mu je potrebna potpora u liječenju. Stanje mu je teško i prije dva tjedna prebačen je iz kninske bolnice u zagrebačku na Svetom Duhu, zahvaljujući ponajprije promptnoj reakciji gradonačelnika Milana Bandića i ravnatelja Kliničke bolnice Sveti Duh Mladena Bušića. Sada ima zadovoljavajuću zdravstvenu skrb i vjerujem da će on, kao dokazani borac i šampion, pobijediti bolest”, kazao je Šimenc, koji je želio istaknuti i neke probleme koje je aktualizirao upravo Cikatićev slučaj.

“Vlada RH osigurala je novac za sportsku izvrsnost i stvarno zaslužuje sve pohvale za to jer mnogi bivši vrhunski sportaši žive samo od tih naknada. Međutim, u tom programu nema sportaša iz neolimpijskih sportova i disciplina pa su tako izvan njega ostale legende poput Šurbeka, Dragaša, Cikatića…Nikad se ne zna tko je sljedeći kome će biti potrebna pomoć i zato bih želio da naša zaklada osigura novac veći od godišnjeg iznosa od 50.000 kuna, koji dobijemo od Hrvatskog olimpijskog odbora. Ali u to se trebaju uključiti svi sportaši i pomoći da napravimo akciju po uzoru na Zakladu Ane Rukavine”.

U petak su Branka Cikatića u Kliničkoj bolnici na Svetom Duhu posjetili glavni tajnik HOO-a Josip Čop i naša najpoznatija sportska nutricionistica Mimi Vurdelja, uvjerivši se u ozbiljnost njegova zdravstvenog stanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.