Po čemu je to srpski nogometaš Albert Nađ ‘legendaran’, osim možda po tome da je poželio ‘likvidirati’ Roberta Jarnija?

Foto: Snimka zaslona

Srpski nogometaš, Albert Nađ, kojeg neki hrvatski mediji nazivaju legendarnim, dao je zanimljiv intervju za Mondo.rs te je uvrstio bivšeg lijevog bočnog hrvatske reprezentacije, Roberta Jarnija, s kojim je igrao tijekom karijere, u svojih najboljih 11 svih vremena. Jarni je, podsjetimo, bio jedan od ključnih hrvatskih nogometaša devedesetih, a dao je i prvi gol za Vatrene u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva protiv Njemačke u Francuskoj 1998.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je Jarni legenda, a je, nije jasno po čemu je to Nađ legendaran, osim ako status legende nije zaslužio zato što je svojedobno bio cimer Jarnija? Naime, Srbija u vrijeme ”legendarnog” Nađa nije napravila niti jedan ozbiljniji rezultat na velikim natjecanjima.  Posljednji klub za koji je nastupala ova ”legenda” bio je jednako legendarni FK Čukarički.

“U životu nisam sreo igrača s tako ubitačnim centaršutom iz punog trka. Uvijek sam se pitao kako je moguće da iz svake pozicije uputi loptu koja te pogodi ‘u trepavicu’. Bili smo cimeri na putovanjima, a jednom sam ga pitao gdje je naučio tako centrirati. Rekao je da je sve stvar vježbe i napornog rada na treninzima. Spomenuo mi je ime trenera u Hajduku koji mu je otkrio tajne vrhunskog centaršuta, ali sam zaboravio ime. Ostajali su po dva sata poslije treninga, ovaj mu je samo gurao loptu u prostor, a Robert bi centrirao do besvijesti. Nije ni čudo što je taj element igre doveo do savršenstva”, kazao je Nađ o Jarniju.

Bivši srpski nogometaš prisjetio se 1999. godine te utakmice na prepunom Maksimiru između Hrvatske i Miloševićeve Jugoslavije (2:2). Hrvatskoj je trebala pobjeda, no, Vatrenima nije priznat pogodak te je tadašnja SRJ Jugoslavija prošla na Euro 2000.  Tijekom utakmice došlo je do verbalnog sukoba na terenu nakon što je Roberta Jarnija Zoran Mirković uhvatio za ‘nezgodno mjesto”, poslije čega je opravdano dobio izravan crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

“S Mirkovićem sam igrao toliko godina u reprezentaciji. U tom trenutku, na tako važnoj utakmici punoj naboja, da sam mogao, likvidirao bi Jarnija. Rekao sam mu to i na aerodromu kada smo se sreli na putu za Španjolsku”, kazao je ”legendarni” Nađ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.