Pobijedio Furyja: Oleksandr Usyk apsolutni prvak svijeta u teškoj kategoriji

Foto; Snimka zaslona

Nakon što je tijekom večeri pobijedio velikog Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca (115:112, 113:114, 114:113). Oleksandr Usyk postao je apsolutni prvak svijeta teške kategorije. Nakon meča bilo je nekih neželjenih kontroverzi, no o tom potom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veliku pozornost privukao je dvoboj dvojice sjajnih teškaša te su sve oči bile uprte prema Rijadu. Na kraju pobjednik je za neke iznenađenje.

Početak

U meč su obojica boraca ušla vrlo oprezno, Usyk je u uvodnoj rundi pogađao tijelo Furyja i imao je nekoliko dosta dobrih udaraca prema Britancu. Međutim, nedovoljno da bi ga na startu ozbiljno uzdrmao. U drugoj rundi Ukrajinac je također napao te je ponovno pogađao tijelo Tysona Furyja bila česta meta, uglavnom je koristio lijevi direkt kako bi pokušao uzdrmati protivnika te mu nanijeti štetu.

S druge strane Fury je uzvratio judarcima u tijelo tijekom druge runde, prošlo je nekoliko dobrih aperkata u tijelo Ukrajinca koje je ozbiljno osijetio. U nastavku je Ukrajinac plesao oko protivnika te je gurao naprijed, vršio pritisak, a znao je tu i tamo precizno, no nedovoljno jako, pogoditi. Na izazov je odgovorio i Fury.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaplet

Fury je koristio činjenicu da ima duže ruke te ih je koristio kako bi pogađao tijelo Ukrajinca, ušao je Britanac konačno u svoj prepoznatljivi ritam, diktirao je tempo borbe u četvrtoj i petoj rundi. Šesta runda rezultirala je žestokim pogotkom Furyja prema Usyku. Nekoliko udaraca uspio je plasirati prema Ukrajincu, koji je napokon bio uzdrman. U tim je trenucima meč kontrolirao onaj koji ga je na kraju izgubio – Fury.

Fury je zahvaljujući tome bio svjestan da Ukrajinac mora krenuti naprijed kako bi preokrenuo bodovni zaostatak, svjestan tog zaostatka bio je i ukrajinci borac te je krenuo borbenije, s više rizika. Uspio je pogoditi nekoliko dobrih udaraca i vratio se u život.

Rasplet

Onda je došla – deveta, dakako, runda. U spomenutoj rundi došlo je do više sjajnih udaraca Usyka, Fury je bio žestoko uzdrman i otišao je na pod. Uspio se vratiti, odnosno spasilo ga je zvono. Nije Fury izgledao dobro u desetoj rundi, no protivnik mu se ispucao u devetoj rundi te nije bilo žestokih napada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znatno svježije je ukrajinski boksač ušao u 11. rundu, oba boksača nešto su pokušala i u posljednjoj 12. rundi, no na kraju su odlučili suci, a oni su presudili u korist Ukrajinca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.