Pobjeda Manchester Cityja, slavljenička utakmica Pepa Guardiole, trener gostiju u potpunosti izgubio živce…

Foto: fah

Nakon prvaka Europe, Liverpoola, do pobjede je u 20. kolu Premiershipa stigao i aktualni engleski prvak – Manchester City. Naime, City je na svom Etihadu pobijedio 2:0 Sheffield United.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi gol postigao je u 52. minuti Sergio Agüero koji je efektnim udarcem u bliži kut pospremio dodavanje Kevina De Bruynea.

Valja reći kako je nakon gola živce u potpunosti izgubio menadžer Sheffield Uniteda Chris Wilder. Naime, on i svi igrači Sheffielda smatrali su da je sudac Christopher Kavanagh omeo akciju, te gostujući sastav u branjenu. Međutim, kako sudac zapravo nije dirao loptu, ta situacija nije spadala pod nadležnost VAR-a i got je priznat.

Konačnih 2:0 postavio je De Bruyne u 82. minuti nakon asistencije Riyada Mahreza. Belgijanac je zatresao mrežu udarcem kroz noge suparničkog igrača, ostavivši vratara na krivoj nozi nakon proigravanja Alžirca iz kontranapada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vratnica gostiju i rekord Pepa Guardiole…

U sudačkoj nadoknadi Sheffield United je pogodio vratnicu, lopta je ‘plesala’ po crti, ali ostala je izvan gola. Sheffield United je tako pretrpio prvi gostujući poraz u sezoni. Do ove su utakmice imali tri pobjede i šest remija.

Bila je ovo i slavljenička utakmica za Pepa Guardiolu koji je upisao stotu pobjedu u Premiershipu. Španjolski stručnjak je najbrže stigao do ‘stotke’ od svih trenera, trebale su mu 134 utakmice, osam manje od dosadašnjeg rekordera Josea Mourinha.

Foto: fah

Manchester City za vodećim Liverpoolom tako i dalje kao i uoči ovog kola zaostaje 14 bodova, s time da lider ligaške ljestvice ima utakmicu manje, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.