Počela prodaja prvog paketa ulaznica za OI 2020. u Tokiju

Foto: fah

Prodaja prvog paketa ulaznica za Olimpijske igre 2020. u Tokiju počela je u četvrtak, a za japanske državljane je organizirana lutrija za kupnju ulaznica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene ulaznica se kreću od 2.500 yena (20 eura) do visokih 300.000 yena (2.445) za najbolja mjesta na svečanosti otvaranja.

Na raspolaganju su ulaznice za natjecanja iz 33 sporta, a više će novca morati izdvojiti oni koji žele gledati atletsko muško finale na 100 m, naime, ulaznice za to natjecanje stoje 130.000 yena (1.060 eura).

Iako većina ulaznica stoji 8.000 yena (65 eura) postoji i jedna određena količina “posebnih” ulaznica za obitelji s djecom, starije osobe i za osobe s posebnim potrebama. Cijena tih ulaznica je 2.020 yena (16,5 eura).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene za domaće sportske entuzijaste su “slične onima u Londonu 2012., ali nešto više nego u Rio de Janeiru 2016.”, izjavio je direktor Game marketinga 2020. Yuko Hayakawa.

Lutrija, na kojoj mogu sudjelovati samo Japanci, trajat će do 28. svibnja, a svi oni koji su se prijavili za ulaznice bit će obaviješteni o rezultatima 20. lipnja. Ulaznice će se morati platiti 14 dana kasnije.

Web stranica za prodaju ulaznica bila je jako opterećena kada je otvorena, iako se ulaznice ne dodjeljuju po sustavu “tko prvi, dobije”, nego svi zainteresirani ulaze u lutriju i imaju istu priliku za kupnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostali sportski entuzijasti širom svijeta moći će kupiti prve ulaznice od 15. lipnja kod “ovlaštenih prodavača” za svaku zemlju.

Za sada, organizatori još uvijek nisu objavili točan broj ulaznica koje će se prodavati budući da mnoga sportska borilišta i stadioni još nisu gotovi. Svečano otvorenje Olimpijskih igara je za manje od 450 dana.

Međutim, procjenjuje se da će na raspolaganju biti oko 7,8 milijuna ulaznica. Od toga će 70 do 80 posto biti na raspolaganju Japancima, dok će ostatak otići u inozemstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olimpijske igre u Tokiju održavaju se od 24. srpnja do 9. kolovoza 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.