Težak put za Tokio: Večeras igraju za broncu, a da bi osigurali OI morat će odigrati 8 utakmica u 8 dana

Budimpešta, 16.1.2020 - Utakmica 2. kola skupine A Europskog prvenstva za vaterpoliste Hrvatska - Crna Gora. Na slici Draško Brguljan, Maro Jokoviæ i Ante Vukièeviæ. foto HINA/ MTI/ Zsolt Szigetvary/ ua

Hrvatska vaterpolo reprezentacija u teškoj je situaciji jer čak i ako osvoji broncu – nije osigurala put u Tokio na Olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasad sigurna mjesta u Tokiju imaju: Japan (domaćin), Italija (svjetski prvak), Španjolska (svjetski doprvak), Mađarska (najbolje plasirana s EP u Budimpešti), Srbija (pobjednik Svjetske lige), SAD (pobjednik Panameričkih igara), Australija (Oceanija), Kazahstan (prvak Azije) i Južna Afrika (Afrika).

Za tri mjesta još će se boriti 12 momčadi, a samo tri najbolje osigurat će OI. Sigurni sudionici turnira su Hrvatska, Crna Gora, Rusija, Grčka i Njemačka, Nizozemska. Ostali će doći s drugih kontinenata, pišu Sportske novosti.

Ovih 12 momčadi će biti razdijeljene u dvije skupine od po šest momčadi, te će u 8 dana odigrati 8 utakmica (pet u skupini, četvrtfinale, polufinale i finale ili utakmica za treće mjesto).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.