Počinju alkarske svečanosti – večeras nadmetanje za Baru

Foto: fah

Nadmetanjem 17 alkara za pobjednika 307. Bare u Sinju će danas započeti alkarske svečanosti koje će kulminirati nedjeljnom Alkom na kojoj se očekuje čitavi državni vrh, a prvi put i predsjednik neke druge države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bara počinje u 17,30 sati kao i Čoja sutra, dok se natjecanje za Alku održava u 16,30 sati u nedjelju, a na kojem su dolazak najavili predsjednik države Zoran Milanović, koji je pokrovitelj Sinjske Alke, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković. U svečanoj loži bit će i predsjednik Slovenije Borut Pahor.

Novi vojvoda Mario Šušnjara odabrao je 17 kopljanika za ovogodišnje nadmetanje, i to redom Ivicu Filipovića Grčića, alaj-čauša, Antu Runju, zamjenika alaj-lauša, Mihovila Župu, slavodobitnika 306. Alke, Antu Zoricu, Andriju Hrgovića, Petra Tomaševića, Josipa Čačiju, Ivu Zoricu, Marka Vrcu, Tina Radanovića, Franu Ivkovića, Juru Domazeta Lošu, Martina Šušnjaru, Nenada Marića, Franu Talaju, Kristijana Bikića i Pavla Prolića.

Pobjednik Bare i Čoje te slavodobitnik Alke onaj je alkar kopljanik koji u tri trke skupi najveći broj punata, bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.