Podcijenjuje li dio europskih medija Vatrene?

Foto: fah

Iako je hrvatska nogometna reprezentacija odigrala po općoj ocjeni hrvatske sportske javnosti jedno vrlo dobro finale prijateljskog turnira u Kairu protiv Egipta dio svjetskih medijia s takvom tvrdnjom se ne slaže. Naime, Vatreni su, dojam je takav, s lakoćom svladali Egipat 4:2 iako su u početnoj fazi gubili 0:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski mediji

O samoj igri Vatrenih, pobjedi protiv Egipćana, pisala je i Real Madridu sklona Marca. Marcu, podsjetimo, pamtimo po činjenici da je na brutalan, podcjenjivački način dočekala Luku Modrića kad je iz Tottenhama prelazio na Santiago Bernabeu. Modrić je s vremenom postao legenda Reala, a Marca se, naravno, nikad nije posula pepelom. Kao da ništa nije bilo.

‘‘Hrvatska, suparnik Španjolske, Italije i Albanije u skupini B Europskog prvenstva u Njemačkoj, vratila se iz minusa i uvjerljivom partijom stigla do pobjede od 4:2 protiv Egipta‘‘, piše Marca.

Španjolski medij naveo je imena strijelaca za Vatrene, dakle, Vlašića, Petkovića, Kramarića, Majera, kao i dvije asistencije kapetana Vatrenih Luke Modrića. Marca je još i najkorektnija prema Vatrenima, barem u odnosu na neke druge, što se da primijetiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane španjolski AS donio je izvješće s naslovom:

“Hrvatska zabija bez sjaja”.

U samom članku se navodi kako su Hrvati poslije početnog šoka razbili afričku reprezentaciju, ali pritom nisu briljirali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Modrić je izabran kao najbolji igrač utakmice nakon odigranih 60 minuta. Nered i umor u završnici omogućio je Hrvatskoj da kazni egipatsko ostavljanje prostora u defenzivi. Dalićevi igrači, prvi protivnik Španjolske na Euru, ne igraju dobar nogomet, ali i to im je bilo dovoljno da se komforno vrate u susret i na kraju ostvare pobjedu‘‘, piše, između ostaloga, AS.

Talijanski mediji

TuttoMercatoWeb s druge strane donosi naslov “Spalletti, pogledaj Hrvatsku: gubili su nakon šest minuta, pa Egiptu zabili četiri gola”.

U samom se tekstu navodi kako su: “Hrvati ljutito reagirali i pogodili mrežu suparnika četiri puta, s četiri različita strijelca”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posve razumljivo talijanski CalcioMercato se osvrnuo na prekrasan izjednačujući pogodak Nikole Vlašića.

‘‘Nakon što je pogodio za Torino u Serie A i prekinuo golgeterski post od dva mjeseca, sad je zabio osmi gol za Hrvatsku u 55. nastupu. Prije toga je poentirao u rujnu 2021. protiv Slovenija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo‘‘, ističe talijanski portal.

Hrvatska, podsjetimo, na predstojećem Europskom prvenstvu u grupnoj fazi igrat će protiv Španjolske, Italije i Albanije. Stoga je zanimanje njihovih medija za Vatrene posve očekivano, iako se očekivalo da bi mogli biti malo realniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.