Pogodak Nikole Kalinića, asistencija Šime Vrsaljka

U susretu 15. kola talijanskog nogometnog prvenstva Fiorentina je pobijedila Udinese 3:0, a u jednoj od naslovnih uloga ponovo je bio Nikola Kalinić. Odličnu predstavu pružio je i Šime Vrsaljko u pobjedi Sassuola protiv Sampdorije 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić je zabio pogodak te izborio jedanaesterac u uvjerljivoj pobjedi ‘viola’ kojom je momčad iz Firenze skočila na drugo mjesto Serie A, dok je Vrsaljko asistirao za drugi pogodak Sassuola.

Fiorentina je povela u 26. minuti nakon što je Milan Badelj pucao sa 20-tak metara, a lopta je pogodila Kalinića i završila u mreži. Domaćinu je pomogao i gostujući vratar Orestis Karnezis koji je loše reagirao. Kaliniću je to bio 10. pogodak ove sezone u Serie A, a više od njega zabio je tek napadač Napolija Gonzalo Higuain koji je na brojci od 14 pogodaka. Bivši napadač Hajduka je u 62. minuti izborio kazneni udarac kojeg je realizirao Josip Iličić. Konačnih 3:0 postavio je Gonzalo Rodriguez u 86. minuti nakon ubačaja iz kornera.

Kalinić i Badelj su odigrali cijeli susret za Fiorentinu, dok Ante Rebić nije ulazio u igru. Nije nastupio niti Stipe Perica za gostujući sastav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sassuolo je odigrao sjajnu utakmicu u Genoi pobijedivši Sampdoriju 3:1. Gosti su već nakon prvog poluvremena vodili 3:0, a Sampa je u nastavku uspjela tek ublažiti poraz. Strijelci za Sassuolo bili su Francesco Acerbi (8), Sergio Floccari (27) i Lorenzo Pellegrini (39), dok je gol za domaćine zabio Ervin Zukanovic u sudačkoj nadoknadi. Šime Vrsaljko je odigrao cijeli susret za Sassuolo, a u 27. minuti je asistirao Floccariju za vodstvo 2:0.

Napoli je neočekivano poražen na gostovanju kod Bologne 2:3. Domaćin je do 87. minute imao uvjerljivih 3:0 zahvaljujući dvostrukom strijelcu Mattiji Destru (14. i 60 minuta) i Luci Rossettiniju koji je pogodio mrežu Napolija u 21. minuti. No, najbolji strijelac Serie A Argentinac Higuain pogocima u 87. i 90. minuti, svojim 13. i 14. golom u ovoj sezoni, učinio je završnicu dvoboja neizvjesnom. Ipak, domaća momčad uspjela je spriječiti potpuni preokret u sudačkoj nadoknadi. Ivan Strinić nije nastupio za Napoli.

Atalanta je deklasirala Palermo 3:0, Chievo je na gostovanju pobijedio Frosinone, a gostujuće bodove dohvatio je i Empoli pobjedom kod Verone 1:0. Carpi i Milan su odigrali bez golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ljestvici vodi Inter sa 33 boda, Fiorentina ima 32, a Napoli 31 bod. Slijede Roma sa 28 i Juventus sa 27 bodova. Zadnja tri mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Frosinone (14), Carpi (9) i Verona (6).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.