Pokrenuta peticija za Đokovićev nastup na US Openu

Foto: fah

Novak Đoković bi trebao propustiti US Open zbog odluke američke vlade da se zabrani ulazak u zemlju svim necijepljenim osobama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbin je u više navrata potvrdio da nema namjeru cijepiti se, a da je to njegova konačna odluka potvrdio je i njegov trener Goran Ivanišević na jučerašnjoj konferenciji za medije:

– Donio je odluku koju neće mijenjati. Ne želi to unijeti u svoje tijelo. Poštujem to i totalno ga podržavam. Necijepljeni čovjek koji nije zaražen ne može u Ameriku, a cijepljeni koji je zaražen može i tako može zaraziti stotine drugih. To je suludo, rekao je naš proslavljeni tenisač.

Ipak, Đokovićevi fanovi pokrenuli su online peticiju u kojoj traže od američke vlade da učini iznimku u Novakovu slučaju, te mu dopuste ulazak u zemlju i nastup u New Yorku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peticija je pokrenuta 21. lipnja, a dosad ju je potpisalo 12 tisuća ljudi:

– Ne postoji niti jedan razlog u ovom trenutku pandemije, zbog kojeg bi se Đokoviću zabranio nastup na US Openu, stoji u peticiji.

Podsjetimo, Đokoviću je početkom godine bio zabranjen nastup na Australian Openu zbog istog razloga. Na ostala dva Grand Slama je nastupio. U Parizu, na Roland Garrosu je ispao u četvrtfinalu od Rafaela Nadala, a prije desetak dana je osvojio Wimbledon, ukupno 21 Grand Slam naslov u karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

US Open je na raspredu od 29. kolovoza do 11. rujna, što znači da je pred nama mjesec dana iščekivanja odluke organizatora i američke vlade, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.