Policija pretražuje kuće braće Mamić: Još jedan obračun aktualne vlasti s ‘neposlušnima’?

Foto: fah

Policija je u četvrtak rano ujutro počela pretraživati kuće i stanove  izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića i njegovog brata, sportskog direktora Dinama, Zorana Mamića, pišu 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Akciju je navodno pokrenuo USKOK, a braću Mamić sumnjiče za utaju poreza. Uskoro bi trebalo biti poznato više informacija.

Nogometaši kluba trenutno su na pripremama u Sloveniji, a s njima su i braća Mamić, koji su na službenim stranicama GNK Dinamo objavili priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Dragi navijači Dinama i poštovana hrvatska javnošću,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

izvješćujemo vas da je po nalogu županijskog suda u tijeku istraga koju provodi PN USKOK u kojoj su predmet obrade naša dva člana: izvršni predsjednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić.

Cijela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom našeg kluba i pojedinaca u istome i ovo je još jedna u nizu takvih. Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci surađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vrijeme i na način kada se mi nalazimo na svojim radnim mjestima odnosno na priprema s prvom momčadi Dinama u inozemstvu, a znajući što nam se stavlja na teret ne možemo ne izraziti čuđenje odabranim izborom, načinom i vremenom vođenja postupka.

Konkretno, ono u što mi imamo uvid i što nam se stavlja na teret je apsolutno bespredmetno i iskonstruirano te smo sigurni da ćemo dokazati zakonitost naših postupaka i odluka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednom, bezuvjetno ćemo surađivati, a iako se u dosadašnjim postupcima nismo uvjerili u isto, tražimo profesionalnost i korektnost svih službi. Sigurni smo da nismo i da nećemo okaljati sveto ime Dinamo, a niti sebe osobno kao niti naše obitelji.

Nastavljamo sa svim sportskim aktivnostima i uvjeravamo naše navijače da budu mirni i spokojni te da nam čuvanjem mira pomognu da ostvarimo snove svih nas – ostvarivanje velikih europskih rezultata.

Jovanović na facebooku: To je njihov, ZNA SE, način kako se ‘voli’ Hrvatska!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako piše Index.hr, bivši ministar zanosti, obrazovanja i sporta kolegama u Saboru s osmijehom od uha do uha pokazivao je mobitel na kojem je bila otvorena vijest da je policija upala u kuće i stanove braće Mamić. SDP-ovci su ovu vijest sa zadovoljstvom primili, a Nenad Stazić je Jovanoviću došao i stisnuti ruku.

O istrazi protiv Mamića se Jovanović kratko očitovao putem Facebooka. Komentirajući navode da ih se istražuje zbog utaje poreza, Jovanović je napisao: “To je njihov, ZNA SE, način kako se ‘voli’ Hrvatska!”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.