Poljaci napali domaće navijače, a onda se potukli s policijom

Osijek, 08.09.2024 - Utakmica nogometne Lige nacija između Hrvatske i Poljske na Opus Areni u Osijeku. Na slici poljski igrači odlaze sa terena. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Više desetaka osoba privedeno je nakon nereda koji su uslijedili po završetku nedjeljne nogometne utakmice UEFA Lige nacija između Hrvatske i Poljske, odigrane na osječkom stadionu “Opus Arena”, izvijestila je policija u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po završetku utakmice, tijekom razilaska publike, nekoliko desetaka stranih navijača napalo je domaće, a potom su se sukobili s policijom.

Nedugo zatim, na drugoj lokaciji sukobilo se nekoliko poljskih i hrvatskih navijača.

Privedeno je više desetaka osoba te je kriminalističko istraživanje u tijeku, ističu u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je prethodno izvijestila kako je uoči utakmice u nedjelju, oko 18 sati, u užem središtu Osijeka, došlo to tučnjave hrvatskih i poljskih navijača, u kojoj je jedan strani državljanin lakše ozlijeđen, a nakon policijske intervencije uhićeno je pet osoba.

Tijekom prvog poluvremena privedene su dvije osobe, zbog upotrebe pirotehnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.