Hrvatska ostala bez pobjede protiv Slovenije u zadnjim sekundama utakmice

hrvatska
Doha, 26.03.2022 - Pripremna utakmica između reprezentacija Hrvatske i Slovenije na Education City stadinu u Dohi, pred Svjetsko nogometno prvenstvo koje će se održati u studenom i prosincu ove godine. Na slici Duje Ćaleta-Car, Andrej Kramarić, Ivan Perišić. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

Hrvatska je u prvom prijateljskom ogledu u Dohi odigrala neriješeno 1:1 sa Slovenijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni sudac susreta je Abdullah Jamali, a tribine nisu popunjene, na njima se nalazi tek manja skupina hrvatskih navijača.

Kako je teklo prvo poluvrijeme?

Nakon prvih deset minuta, Hrvatska nije uspjela ozbiljnije ugroziti gol Slovenije. U 21. minuti dogodila se n ajbolja prilika na utakmici za Hrvatsku, Perišić je lijepo probio lijevu stranu i ubacio na Kramarića koji nije uspio najbolje zahvatiti loptu pa ju je branič Slovenije izbacio u korner.

Hrvatska je povela u 46. minuti nakon velike greške slovenskog braniča Brekala, koji nije uspio izbiti jednu loptu koja je dugo putovala, na kraju do nje dolazi Kramarić koji mirno zabija pored Oblaka za svoj 17. pogodak u dresu reprezentacije. Hrvatska je proigrala pred kraj prvog poluvremena, lijepa kombinacija Kramarića i Perišića, ali bez uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme završilo je rezultatom 1:0 za Hrvatsku.

Izjednačenje u zadnjim sekundama

U 52. minuti Kramarić je dobio jednu loptu na rubu šesnaesterca, sjajno je uposlio Modrića koji je probao vanjskom pogoditi, ali Oblak to odlično brani. Juranović je dočekao jednu loptu na 20 metara i sjajno pucao, ali lopta odlazi malo iznad grede.

Livaja je opasno prijetio na gol Slovenije, Vlašić ga je proigrao na 16 metara, igrač Hajduka potegnuo je iz prve, ali odlazi to malo dalje od lijeve stative. Bila je sjajna prilika u 88. minuti za Slovence, loptu je sa gol linije očistio fantastični Gvardiol, mogli su Slovenci lako do izjednačenja u zadnjim minutama. Mislav Oršić je u dva napada dva puta opasno pucao po golu Oblaka, prvi put je to Slovenac sjajno obranio, drugi pokušaj odlazi malo iznad grede. Slovenija je na samom kraju utakmice izjednačila nakon kornera, strijelac je Bijol za konačni rezultat 1:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tribinama se nalazi i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.