Pomirenje Mamića i Eduarda i povratak igrača koji je imao sve do u sportskom smislu tragične ozljede

Foto: fah

Nakon što je diplomirao u Kijevu bivši hrvatski reprezentativac i drugi strijelac hrvatske nogometne reprezentacije Eduardo da Silva ima nove planove. Naime, Eduardo da Silva mogao bi ponovno zaigrati u modrom dresu! Barem tako piše Večernji list, s obzirom na žestoki sukob Zdravka Mamića, danas formalno savjetnika Dinama, i Eduarda, koji je završio čak i na sudu, mnoge je iznenadila ovakva informacija, koja samo potvrđuje da u životu životu ništa nije nemoguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo se, s obzirom na siromašan igrački kadar i ljetnu rasprodaju a u kontekstu brojnih europskih poraza te zaostatka iza Rijeke u HNL-u, mora pojačati.  Eduardo bi svakako bio pravi izbor. Najavljuje se povratak Eduarda, ali i još nekih hrvatskih nogometaša iz inozemstva, navodno se kuloarima spominjalo ime i Nike Kranjčara, čiji bi povratak na Maksimir, s obzirom na sve ono što se događalo, prije svega odlazak u Hajduk, bio još teži pothvat i veća avantura za Dinamo, pritom, dakako, mislimo na aktualni vodstvo Dinama koje se manje-više nije promijenilo u odnosu na ono koje je bilo u Maksimiru kada je Niko “morao” prema Splitu.

“Ugovor mi uskoro istječe i iskreno ću vam reći da još nemam nikakvih planova. Nisam previše ni razmišljao o tome, ali sad ću malo više vremena posvetiti budućnosti. Šahtar mi službeno još nije ponudio produljenje ugovore, ali sam čuo kako u klubu žele da još ostanem. Vidjet ćemo, svakako ću razgovarati s čelnicima Šahtara, a početkom prosinca znat ću kakva će mi biti budućnost”, rekao je Eduardo za Večernji list. Ipak, ovakvu informaciju treba uzeti s rezervom, ukoliko će Dudu dobiti neku približno dobru priliku, a da ona uključuje igranje na proljeće u europskim kupovima, teško je vjerovati da će doći na Maksimir.  Povratku u Maksimir očito više nije prepreka navodno loš odnos s Mamićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dudu tvrdi da nikad nije rekao da se neće vratiti u Dinamo, no, ovog trenutka ne može ni potvrditi da će se tako nešto dogoditi već ove zime. S obzirom kako je Eduardo tek godinu dana stariji od Luke Modrića Dinamo bi povratkom Dudua jako puno dobio. Naravno, ako hrvatski Brazilac ozbiljno shvati povratak.  “Dinamo me stvorio i nikad nisam zatvorio plava vrata iza sebe. Uglavnom, preda mnom je vrijeme u kojem ću mnogo razgovarati pa tako možda i s čelnicima Dinama. Odgovorni ljudi u Maksimiru znaju da sam spreman za razgovor, upaljeno je zeleno svjetlo”, rekao je Eduardo koji je izravno potvrdio da je sve nesporazume s Mamićem riješio.

“To što smo mi izgladili privatni prijepor ne znači istodobno da ću se odmah vratiti u Maksimir, to ne treba povezivati jedno s drugim. Spreman sam, dakle, za razgovor s Dinamom, kao i sa svim drugim klubovima koji mi se jave! Logično je da u ovoj situaciji, kad mi ugovor istječe, razmotrim sve ponude koje mi dođu na stol”, poručio je bivši hrvatski reprezentativac, a možda i budući. Tko proigra u Dinamu, taj nije daleko od dresa reprezentacije. Svjestan je toga i Eduardo, koji je u zadnjih nekoliko mjeseci ipak pružio nekoliko zapaženih igara u ukrajinskom Šahtaru, iako će mnogi reći da se Dudu nikada nije u potpunosti oporavio od ozljede koja ga je pokosila u dresu Arsenala prije devet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je bilo to što nije Eduardo bi, s obzirom na potencijal koji je imao, svakako izgradio karijeru na razini jednog Šukera, Modrića, Mandžukića, mislimo na igranje u najvećim europskim klubovima i na osvajanje najvećih klupskih, pa možda i reprezentativnih, trofeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.