Potez Zlatka Dalića s Tinom Jedvajem oduševio trenera Bayera!

Foto: fah

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić silom prilika morao je na posljednjim utakmicama Lige nacija koristiti nogometaša Bayera iz Leverkusena, Tina Jedvaja, na poziciji lijevog beka. I Jedvaj je više nego korektno odigrao na svom ”neprirodnom” mjestu u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, izbornik Dalić bio je prisiljen na to zbog činjenice da je ostao bez dvojice igrača koji su inače imali prednost na lijevom boku, nema za sada Stranića ni Pivarića, a Domagoja Vidu nije htio prebaciti na lijevi bok kako ne bi ”razbio” tandem Lovren – Vida koji je u Rusiji na Svjetskom prvenstvu vrlo dobro funkcionirao. Dalić je Jedvaja izabrao ispred Antonija Milića.

Nisu svi bili oduševljeni takvim potezom Zlatka Dalić, no,  ne može se reći da je pogriješio. Jedvaj je s dva gola bio junak velike pobjede Vatrenih protiv Španjolske, iako se još uvijek u defenzivi ne snalazi tako dobro kao što je to slučaj u napadačkim akcijama.

Trener Bayera iz Leverkusena nije nezadovoljan činjenicom da je Dalić u reprezentaciji za Jedvaja ”pronašao” novu poziciju, naprotiv, oduševljen je te će nešto slično Jedvaj dobiti priliku igrati i u Bayeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Statistika pokazuje da primamo previše golova po lijevoj strani i ovo je za nas prilika da bolje stojimo na terenu. To mi je u ovom trenutku najvažnije”, kazao je trener Bayera Heiko Herrlich. Dakle, već protiv Stuttgarta bi hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj mogao igrati na lijevom boku.

“Jedvajev izbornik je rekao da se Tin sjajno razvio nakon Svjetskog prvenstva i da sada može igrati lijevog beka. Ja se nadam da ćemo mi također od toga profitirati. Naravno da mi je to na umu. Dvaput je to uspješno odradio u reprezentaciji i sada imamo novu opciju”,  poručio je za kraj Bayerov trener.

Inače, Jedvaj se najbolje snalazi na poziciji stopera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.