Potter o odlasku Kovačića: Poštujem ga, ali ostanak ne ovisi o meni

epa10282270 Chelsea coach Graham Potter reacts during the UEFA Champions League group E soccer match between Chelsea and Dinamo Zagreb in London, Britain, 02 November 2022. EPA/ANDY RAIN

Chelseajev menadžer Graham Potter potvrdio je nagađanja o tome kako će londonski klub ovog ljeta biti prisiljen prodati određeni broj igrača zbog pravila financijskog fair-playa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea ima jako puno nogometaša pod ugovorom i velike gubitke od nešto više od 100 milijuna funti, a sljedeće sezone ga gotovo sigurno neće biti u europskim natjecanjima, što će značiti još veće gubitke ako zadrži postojeći roster.

Ima nekoliko igrača koji ulaze u zadnje godine ugovora i nastojat će ih prodati na ljeto kako bi izbjegao njihov odlazak bez odštete. Među njima je i hrvatski veznjak Mateo Kovačić.

– Pred nama je veliki izazov. Imamo veliku momčad, s puno dobrih igrača. Stvari su poprilično složene, jer ne radi se isključivo o mom mišljenju. Radi se o igraču, klubu i mnogim detaljima nad kojima ja nemam kontrolu. Sve što mogu učiniti je dati vlastito mišljenje, primjerice o Masonu kao igraču i osobi. Konkretno, imam za reći samo pozitivne stvari. Također, imam veliko poštovanje prema Mateu kao osobi. Igra važnu ulogu u momčadi, a bio je i kapetan. Ali, ostanak ovisi samo o klubu i njemu. Svijet nije idealan i narednog ćemo ljeta biti prisiljeni donositi odluke koje neće biti lake, rekao je Potter.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim Kovačića, spominje se odlazak Masona Mounta, Christiana Pulisica i Hakima Ziyecha, uglavnom igrača kojima ugovor vrijedi do ljeta 2024. godine.

Za mnoge su zainteresirani drugi klubovi, navodno bi Thomas Tuchel rado u Bayernu vidio upravo Kovačića, kojega želi i Borussia Dortmund kao zamjenu za Judea Bellinghama, bez kojea će ostati na ljeto, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.