Povijesne kazne: Može li Poljud biti suspendiran na 12 utakmica?

Split, 3.4.2024.- Nakon polufinalnog ogleda hrvatskog Kupa i pobjede Dinama protiv Hajduka sa 1-0, dio navijaèa splitskog kluba utrèao je na travnjak Poljuda. Nakon završetka utakmice Hajduk - Dinamo (0-1) na Poljudu su se dogodile ružne scene. Dio navijaèa Hajduka sa sjeverne tribine utrèao je na teren i krenuo prema igraèima Dinama koji su slavili plasman u finale Kupa. Policija je odmah intervenirala i navijaèi su potjerani natrag na tribinu. foto HINA/ ua

Nakon nereda na Poljudu, a i sve ono što se događalo izvan stadiona, poslije poraza od Dinama u polufinalu Kupa navijači splitskog kluba strahuju od po svemu sudeći velike kazne. Postoji mogućnost da Hajduk igra preostale prvenstvene utakmice izvan Poljuda, no kako piše portal 24 sata takva opcija je otpala.  U tom slučaju Hajduk bi morao pronaći stadion na kojem bi odigrao četiri domaće utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iluzija i demagogija

Nažalost, Hajduk u novijoj prošlosti nije eksplicitno osuđivao huligansko nasilje. Slale su se dvosmislene poruke.  Splitski političari, poput dogradonačelnika Bojana Ivoševića jeftinom demagogijom i najgorim oblikom politikanstva ne pomažu splitskom klubu.

Nasilje se tek djelomično osuđuje, a što ona rezultira potencijalnom opasnosti od ponavljanja sličnih događaja u budućnosti. Naravno, ne treba zaboraviti ni odgovornost onih koji iz godine u godinu, iz sezone u sezonu siju iluziju kod navijača, obećavaju trofeje, a sve ostaje na – iluziji.

Moguće kazne

”Stvari idu ovako. Poljud je suspendiran do pravomoćne odluke, koja bi trebala biti sljedeći tjedan. Naravno, Hajduk ima osam dana pravo na žalbu, a ako se do 14. travnja, kad bi Hajduk trebao na Poljudu igrati protiv Osijeka, ne riješi slučaj, momčad Mislava Karoglana morat će Osječane ugostiti na nekom drugom stadionu. Naravno, taj stadion mora imati licenciju, a u njihovu okruženju najbliži takav je u Šibeniku. U tom slučaju igralo bi se pred gledateljima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predviđene sankcije su od novčanih do pet utakmica bez gledatelja. To su one blaže. One teže su suspenzija stadiona do 12 utakmica, što je mjera koja nikad nije izrečena u hrvatskom nogometu”, piše portal 24 sata.

Navode kako bi Hajduk trebao biti kažnjen tako da će utakmice na Poljudu igrati bez gledatelja do kraja sezone. To znači da na utakmicama protiv Osijeka, Rudeša, Varaždina i Gorice na stadionu neće smjeti biti nikoga osim Hitne pomoći, osiguranja i uprave…

Godišnje ulaznice

Legitimno je na kraju postaviti pitanje što će biti s onim navijačima koji imaju godišnje ulaznice za utakmice Hajduka, a koji će sada biti uskraćeni jedne od najneizvjesnijih završnica u povijesti HNL-a? Vratiti im novac ili? Na kraju vrijedi postaviti pitanje tko najviše kupuje godišnje ulaznice?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.