Povijesno finale protiv Španjolske: Navijači su najveća snaga hrvatske rukometne reprezentacije!

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija od 16:30 u Stockholmu igra finale Europskog rukometnog prvenstva protiv vrlo jake Španjolske, koja se u polufinalu rutinski preko Slovenije prošetala do finala. Hrvatska, nažalost, nije imala tu sreću, u polufinalu je igrala protiv trenutno najjačeg mogućeg protivnika, Norveške, i nakon epske borbe, dva produžetka, pobijedila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Line Červara bit će umorniji u finalu, no, to je finale i to se igra u transu, sa snagom za koju niste niste ni svjesni da postoji. Hrvatska ima povijesnu priliku, osvojiti prvo europsko zlato u povijesti. Uz dva olimpijska i jedno svjetsko europsko zlato bilo bi točka na ”I” hrvatskog rukometa, koji se prometnuo kao najtrofejniji momčadski sport u slobodnoj Hrvatskoj, dakako, uz vaterpolo, pred kojim je također jedan važan dan, protiv Crne Gore izabranici Ivice Tucka bore se za europsku broncu.

Iako mnogi smatraju da su Španjolci favoriti, što objektivno govoreći jesu, Hrvatska ipak ima u startu veliku prednost, koja se na ovom Euru pokazala kao izuzetno važna. Naime, hrvatska rukometna reprezentacija na svojoj strani ima fenomenalne navijače, vjerne navijače koji svih šezdeset, a protiv Norveške i osamdeset, minuta bodre reprezentaciju i ne posustaju. Očekuje se prema nekim procjenama da će ih u Stockholmu biti oko 20 000.

Naime, rano jutros, kako smo već pisali, iz Zračne luke Franjo Tuđman u Zagrebu prema Švedskoj krenuo je veći broj hrvatskih navijača. No, veći dio njih doći će sa svih strana svijeta, iz cijelog iseljeništva. Nažalost, zbog totalitarnih, zločinačkih režima, ali i zbog nesposobnosti hrvatskih političara u novije vrijeme, Hrvata ima razasutih diljem planete Zemlje. No, kad god igra Hrvatska oni su tu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako je jutros prema Stockholmu otputovao i  predsjednik Hrvatskog olimpijskog saveza, Zlatko Mateša. Dakako, puno će više hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji koristiti tijekom finala podrška takozvanih običnih navijača, onih koji ne štede sebe, ne štede svoje glasnice, ne štede novca i ni vremena kako bi ponovno bili uz svoju Hrvatsku.

Hrvatski navijači, uz zajedništvo koje od prvog dana krasi hrvatsku rukometnu reprezentaciju, naša su najveća snaga u finalu Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.