Poznati nogometaš zbog kockanja izgubio sve što je imao: Novac mogu zaraditi, ali ne mogu vratiti vrijeme koje nisam proveo s djecom

Foto: snimka zaslona

Bivši engleski nogometaš Paul Merson, ima više od 320 nastupa, a za reprezentaciju 21, zbog kockanja je ostao bez svega što je zaradio. Ovisnost o alkoholu je pobijedio, ali kaže kako ovisnost o kockanju zahtijeva “stalnu borbu svakog dana”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tužno je što se dogodilo, ali bio sam bolestan i to je stvar koju sam shvatio. Ja sam bolesna osoba koja pokušava ozdraviti. Nisam loša osoba ili slaba osoba koja griješi svaki dan u životu, bila sam bolesna osoba koja je morala vrlo brzo ozdraviti”, kaže za engleske medije.

On je zbog kockanja ostao bez pologa koji je uštedio za obiteljsku kuću.

“Pomislio sam da se želim ubiti. Kako sam to mogao učiniti? Kako sam se mogao kladiti u ušteđevinu? Sljedećih sedam dana samo sam sjedio na kauču, gledao djecu, mislio o tome kako sam ih iznevjerio”, ispričao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovisnost ga je stajala više od izgubljenog novca

Ali nije samo novac u pitanju, kaže da ga je ovisnost stajala “kuća, automobila, brakova, cijele imovine i samopoštovanja”.

“Moram biti u blizini liječenih ovisnika, liječenih alkoholičara, kockara i ovisnika o drogama. Oni su ljudi koji me razumiju. Ako razgovaram s ljudima koji se oporavljaju, oni klimaju glavom. Nitko tamo nikad ne odmahuje glavom misleći ‘O moj Bože, što si učinio?’ ili ‘Sve si to izgubio’. Bitno je biti s pravim ljudima”, smatra on.

Zbog svega je brigu o novcu potpuno prepustio prepustio supruzi koja mu je blokirala mobitel tako da ne može kockati i daje mu novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moja supruga još uvijek nema povjerenja u mene zbog onoga što sam učinio s pologom za kuću. Ona sada brine o novcu. Sada dobivam džeparac. Imam 54 godine, ali to je sve što mi treba. Ne mogu imati novac kod sebe”, ističe Merson.

“Izgubio sam puno novca, novac mogu zaraditi, ali nikada ne mogu vratiti vrijeme. Ne mogu vratiti vrijeme i ići gledati djecu na predstave u školi, a ne sjediti po pubovima i kladionicama”, kaje se Merson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.