Pred nama je zanimljiv nogometni vikend

Najzanimljiviji dvoboj engleskog nogometnog vikenda svakako će biti nedjeljna utakmica između Southamptona i Liverpoola na Saint Mary Stadiumu u najjužnijem engleskom gradu sa prvoligašem. To je meč koji bi mogao odlučiti o četvrtom mjestu koje vodi u Ligu Prvaka. Southampton ima 46 bodova, a Liverpool 42. Između njih su još londonski rivali: Arsenal sa 45 bodova i Tottenham sa 43 boda. Posebna inspiracija za ‘svece’ biti će što je Liverpool ove godine ‘oteo’ tri ponajbolja igrača Southamptona prošle sezone i doveo ih u svoje redove: našeg Lovrena i Engleze Lallanu i Lamberta koji je potpuni promašaj ‘redsa’ (ne prvi posljednjih godina).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BRITAIN SOCCER ENGLISH PREMIER LEAGUE
Svega jedan bod više od Southamptona ima Man U, pa i njemu gori pod nogama i ne smije si dozvoliti poraz i još jednu sezonu izvan Lige prvaka. Oni idu na teško gostovanje u Swansea.

Vodeći Chelsea bi trebao imati lak posao protiv Burnleya kod kuće, kao i drugoplasirani City protiv Newcastlea.

U derbiju začelja sastati će se Hull City i QPR, tj. naši Nikica Jelavić i Niko Kranjčar, dok je Kramarićev Leicester je sve bliže ispadanju, a ide na teško gosotvanje kod Evertona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biti će zanimljivo i u londonskom derbiju Tottenhama i ove godine vrlo dobrog West Hama.

Bundesliga

Već danas u petak derbi začelja njemačkih velikana. U 20:30 igraju VFB Stuttgart i Borussia Dortmund. Izgubi li domaćin ovu utakmicu, vrata druge lige su mu širom otvorena, a i Borussia ne smije izgubiti jer je to vraća na dno tablice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći Bayern ide u goste Lakićevom Paderbornu, a našeg Srđana je krenulo prošlo kolo kada je postigao pogodak u pobjedi 2-1. Perišićev Wolsfburg je u zamahu i favorit je protiv Herthe kod kuće, dok nokautirani Olićev HSV nakon katastrofe protiv Bayerna (0-8) dočekuje Borrusiu iz Monchengladbacha u namjeri bijega iz opasne zone.

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA
Još jedan meč privlači pažnju: Augsburg-Bayer. Pobjednik bi mogao biti blizu Lige prvaka.

Primera

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći Real ide u goste Pašalićevom Elcheu, dok Barcelona dočekuje Malagu i trebala bi imati lakši posao jer Malaga je izbjegla ispadanje, a teško može do mjesta u Europi.

Nakon poraza od Celte i smanjenja šanse za obranu naslova prvaka (Real sada bježi sedam bodova), Atletico Madrid dočekuje Almeriu.

U derbiju začelja Levante dočekuje Grandu.

Serie A

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus bi trebao imati lak posao protiv Atalante kod kuće, dok drugoplasirana Roma nakon teške utakmice protiv Feyenoorda ide u goste Veroni, na uvijek neugodan teren pred fanatičnim navijačima Verone.

Čopov Cagliari dočekuje Brozovićev i Kovačićev Inter. Dok Marcelo je standardan u Interu, Kova sve više ulazi sa klupe kao i protiv Celtica u četvrtak.

ITALY SOCCER CUP
U dvoboju Napoli i Sassuolo direktno će se sudariti naši obrambeni reprezentativci Strinić i Vrsaljko. Jedino bi ozljeda Vrsaljka mogla spriječiti ovaj direktni sudar njih dvojice. U svakom slučaju Napoli je favorit.

Preporođena Badeljeva Fiorentina koja je u posljednjih pet mečeva osvojila 11 bodova dočekuje Torino, a pobjeda je ostavlja u konkurenciji za Ligu prvaka.

I naš Jajalo ide na noge Laziu, a oba tima su još u borbi za Europu.

Ligue 1

U ovoj ligi je najneizvjesnija borba za naslov. Tri velike ekipe dijeli dva boda: Lyon 51 bod, a PSG i Marseille 49 bodova. Lyon dočekuje Nantes, a PSG Toulouse. Mnogo teži posao ima Marseille na gostovanju protiv odličnog Saint-Ettienea.

Danas Subašićev Monaco ide u goste u obližnju Nicu.

Ostale lige

U Turskoj vodeći Bilićev Besiktas nakon teške utakmice u Liverpoolu ide u goste Eskiseirsporu koji je u zoni ispadanja. U svakom slučaju važna i teška utakmica za Slavena.

petric_paogr
U Grčkoj jedan od najvećih derbija starog kontinenta. U Ateni na domaćem terenu ljubimac uglađene Atene Panathinaikos protiv ljubimca Pireja i radničke Atene Olympiakosa. Taj veliki derbi sa kojim se jedva koji može usporediti u Europi (možda Celtic-Rangers ili Roma-Lazio) je važna utakmica i može odlučiti o prvaku u slučaju da ‘zeleni’ izgube. Trenutno Olympiakos ima šest bodova više, a očekujemo nastup naših Pranjića, Schifa i Petrića za Panathinaikos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.