Predsjednik Barcelone izračunao koliko štede smanjenjem plaća, Messi uzvratio: ‘Mi smo prvi koji su uvijek pomagali klubu kada se od nas to tražilo’

Foto: fah

Barcelona je odlučila smanjiti plaće nogometašima, košarkašima, rukometašima te ostalim sportašima i zaposlenicima, a mjera je zahvatila i hrvatske igrače Ivana Rakitića, Antu Tomića i Luku Cindrića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolsko je prvenstvo zaustavljeno 14. ožujka kada je vlada u Španjolskoj proglasila izvanredno stanje zbog koronavirusa koje će trajati najmanje do 11. travnja. Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu poručuje kako će klub zahvaljujući 70 postotnom rezanju plaća igračima uštedjeti 16 milijuna eura mjesečno.

”Trenutačno ne dobivamo novac od ulaznica, televizijskih prava, trgovina, muzeja, nogometne škole… Snažno nam je pao prihod pa to nastojimo nadomjestiti smanjenjem plaća sportašima i zaposlenicima, uključujući i sve direktore. Također odgađamo neke projekte”, rekao je Bartomeu.

Messi uzvratio

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lionel Messi u priopćenju je naveo kako su se igrači odrekli 70 posto plaće, a također će uplatiti dio svog novca kako bi zaposlenici kluba tijekom izvanrednog stanja dobivali 100 iznosa plaće.

”Mi smo prvi koji smo uvijek pomagali klubu kada se od nas to tražilo”, istaknuo je Messi.

Barcelona nakon izvanrednog stanja planira igrače i zaposlenike vratiti na punu plaću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.