Predsjednik Barcelone: ‘Počinje nova era bez Messija, to je jedini način’

Foto: fah

Predsjednik Barcelone Joan Laporta je na današnjoj press-konferenciji sat i pol objašnjavao kako i zašto je Lionel Messi otišao iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Da budemo jasni, Messi je želio ostati. Imao je načelni dogovor s klubom i on nije bio upitan. S Leom smo dogovorili petogodišnji ugovor, a plaćali bismo ga samo prve dvije godine, ostalo bismo dogovorili naknadno. On je pristao i bili smo uvjereni da će to biti dovoljno za financijski fair play. Prije nekoliko sati sam se čuo s Messijem i njegovim ocem. Nema nikakve šanse da se nešto promijeni. Tako je kako je. Počinje nova era bez Messija, njemu ćemo uvijek biti zahvalni. Naravno da je razočaran. Zvao sam ga da dođe na ovu press konferenciju, ali nije želio”, rekao je Laporta.

“Jučer sam telefonski razgovarao s najstarijim igračima u svlačionici i rekao sam im da nastavljamo bez Lea. Rekao sam im da moramo nastaviti pobjeđivati bez njega i zatražio sam maksimalnu posvećenost i profesionalizam. Naši kapetani u momčadi moraju moći povesti ekipu u novu eru, ovo im je povijesna prilika da se pokažu kao lideri. U svlačionici je tuga. Naravno da su igrači tužni što Lea više neće biti, ali oni su profesionalci koji su svjesni da im je ovo prilika da se dokažu. Jasno im je da je ovo novo razdoblje u klupskoj povijesti i da je na njima velika odgovornost”, kazao je.

Iako su se vrtile brojne opcije, vodstvo lige je na kraju predložilo jedan jedini model koji Laporta nije želio prihvatiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jedini način da ispoštujemo fair play bio je dogovor s La Ligom da klubu sljedećih 50 godina uzima dio novca od TV prava kako bi se namirio dug. To nisam mogao prihvatiti jer ne želim da klub bude ičiji talac. To je bilo nemoguće prihvatiti. Barcelona je institucija iznad svih nas, pa i iznad Messija. Njegov ostanak bi u ovakvim uvjetima uništio klub”, rekao je Laporta.

“Ja sam obećao da ću napraviti sve da ga zadržimo. Dogovorili smo se, sve smo riješili, ali nismo to mogli formalizirati. Tko je kriv? Ne želim se vraćati na ono što je ova uprava naslijedila, ali jednostavno nismo imali dovoljno vremena da riješimo taj nered. Imali smo puno manje vremena jer smo tek nedavno dobili financijsko izvješće. Vjerovali smo da će Liga imati više razumijevanja, ali što je tu je. Nitko nas nije ucjenjivao, ali ponuda koju smo imali nije bila realna. Novac koji bismo dobili od investitora u La Ligu povećao bi nam salary cap za 15 posto, ali ni to ne bi bilo dovoljno. Ne osjećam se krivim jer sam napravio sve”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.