Predsjednik FIFA-e najavio novo proširenje: Na SP-u 2026. čak 40 reprezentacija

Foto: fah

Svjetsko nogometno prvenstvo 2026. godine bit će prošireno na 40 reprezentacija sudionica, a Afrika će dobiti dva dodatna mjesta, izjavio je u utorak predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Infantino je predložio proširenje sa 32 reprezentacije na 40 na SP-u još u veljači prije nego je izabran za predsjednika FIFA-e. Iz Afrike na SP trenutačno ide pet reprezentacija.

“Moj je prijedlog 40 reprezentacija i ako se on usvoji tada će Afrika dobiti najmanje dva dodatna mjesta”, kazao je Infantino, a prenosi BBC.

Ova odluka neće stupiti na snagu do 2026., a na svjetskim prvenstvima u Rusiji 2018. i Kataru 2022. i dalje će sudjelovati 32 reprezentacije. Domaćin SP-a 2026. još nije poznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.