Hrvati su se uvijek vraćali s odličjima oko vrata: Hoće li ovo biti najuspješnije OI za Hrvatsku?

Foto: Damir Skaro

XXXI. Olimpijske igre u Rio de Janeiru se pred vratima, iako mnogi sportaši još uvijek nisu krenuli put Brazila, neki i neće, pritom mislimo na brojne ruske sportaše kojima je nastup na najvećoj sportskoj manifestaciji godine zabranjen zbog afere s dopingom, olimpijski “duh” u Riju odavno je prisutan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, dobar dio ruskih sportaša propustit će priliku da se bore za olimpijska odličja, srećom, hrvatski sportaši takvih problema nemaju. Svečano otvorenje Olimpijskih igara bit će 5. kolovoza, a zatvaranje je na rasporedu 21. kolovoza na legendarnom stadionu Maracanã u Riju.

Hrvatska se dosad uvijek vraćala s Ljetnih olimpijskih igara s odličjima, nekad više, nekad manje, ali se nikada u povijesti nije dogodilo da Hrvati napuste najveću sportsku manifestaciju bez medalje oko vrata. Od samostalnosti 1992. godine i nezaboravnih Olimpijskih igara u Barceloni Hrvatska je na Ljetnim olimpijskim igrama nastupila šest puta, a te 1992. Hrvatska je osvojila i svoju dosad jedinu košarkašku medalju na Igrama. Ukupno tri medalje, dvije bronce i košarkaško srebro i to u velikom dvoboju protiv jedinog pravog Dream Teama, američke reprezentacije predvođene Michaelom Jordanom i Magicom Johnsonom. Dvije bronce u tenisu su osvojili Goran Ivanišević samostalno te s Goranom Prpićem u parovima.

Ukupno gledajući Hrvatska je na Ljetnim olimpijskim igrama osvojila 23 medalje, čak šest zlata te sedam srebra i deset brončanih medalja.  Najuspješnije Igre za našu zemlju bile su one prije četiri godine u Londonu, osvojili smo šest medalja, jednu više od dotadašnjeg rekorda, ali zato čak tri zlata. Ne čudi stoga činjenica da hrvatska delegacija u Rio odlazi puna samopouzdanja i želje za rušenjem londonskog rekorda. Velike su šanse da će se to dogoditi. U sjajnoj formi su hrvatski veslači, košarkaši, rukometaši, Sandra Perković, vaterpolisti…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispraćaj naše delegacije u Rio bit će u četvrtak 28 srpnja u 11:30 u hotelu Panorama u Zagrebu. Raspored koji je dostupan svim medijima je sljedeći:

– 11:30 početak službenog dijela ispraćaja delegacije

– predstavljanje službene odjeće delegacije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– predstavljanje mobilne aplikacije OI Rio 2016

– govor predsjednika HOO-a

– govor stjegonoše Josipa Pavića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– 11:45 do 12:30 – izjave za medije i fotografiranje

Valja reći kako se radi o rasporedu koje ne mora biti konačan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.