(VIDEO) Predsjednik HOO-a Mateša poručio: Hrgović je kandidat Hrvatske za olimpijsku medalju u boksu

Foto: fah, Facebook Fotomontaža: narod.hr

Zvuči li logično da najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović predstavlja Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju? Svi to čini se žele osim Hrgovićevog bivšeg trenera Leonarda Pijetraja koji je izbornik reprezentacije. No neće proći – jasni zu za RTL bili Zlatko Mateša i Željko Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devet profesionalnih borbi, devet pobjeda. Slavio je i na američkom i na meksičkom tlu, a sljedeće godine Filip Hrgović želi u Tokio, na Olimpijske igre.

No, izbornik boksačke reprezentacije Leonard Pijetraj imao je drukčiji plan. Ako Hrgović želi na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre, prvo će morati na Prvenstvo Hrvatske, izborne sparinge i međunarodne turnire. Zbog kojih bi na osam mjeseci trebao prekinuti profesionalnu karijeru.

Na sve to predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora danas je rekao – dosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Interesi Hrvatske i hrvatskog boksa su iznad bilo kojih pojedinačnih interesa. Mojih ili njihovih ili bilo kojih. Prema tome, nama je u fokusu sportaš. Po našem programu je on olimpijski kandidat i nedvojbeno jedan najbolji boksač kojeg mi trenutno imamo”, jasan je Zlatko Mateša.

Zato ga u Tokiju u borbi za olimpijsku medalju želi vidjeti i direktor boksačke reprezentacije koji u Pijetrajevim uvjetima vidi ponižavanje Hrgovića.

“Leonardo Pijetraj rekao bih ima jedan zadatak, odabrati najbolje. Ovdje je odabir jednostavan i svi znamo tko je to”, kaže Željko Mavrović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

13. boksač na svjetskoj rang ljestvici teškaša i nakon posljednje pobjede u Meksiku bio je jasan i za RTL poručio.

>Filip Hrgović poslao jasnu poruku: ‘Drugi put neću izaći u ring ako mi ne puste Thompsona!’

“Želim nastupiti na Olimpijadi, spremam se za tu Olimpijadu, želim osvojiti zlato i jedan sam od najevidentnijih kandidata minimalno za medalju”, kazao je Hrgović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije tri godine s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru Hrgović se vratio s broncom oko vrata. I Leonardom Pijetrajem, svojim tadašnjim trenerom. Nekoliko mjeseci kasnije razišli su se u svađi.

“To je veliki sukob, to je velika netrpeljivost”

“Mi u svijetu boksa i koji se bavimo boksom znamo za taj sukob između Leonarda Pijetraja i Filipa Hrgovića. To je veliki sukob, to je velika netrpeljivost u ovom trenutku. Filip je našao svoj put, došao je do svega što je želio, Leonardo je ostao u svojoj Dubravi i izuzetno na jedan ružan i krivi način se odnosi u toj situaciji. Žao mi je da je to tako”, ističe Mavrović.

Zbog boksačkog rata Izvršni odbor boksačkog saveza danas je održao hitnu telefonsku sjednicu. A predsjednik saveza u ponedjeljak zakazao sastanak s Hrvatskim olimpijskim odborom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Žao mi je što pojedinci istupaju na štetu Hrvatskog boksačkog saveza što škodi hrvatskom boksu. Osobito što iza svega stoji međusobni sukob Leonarda Pijetraja i Filipa Hrgovića koji su deset godina usko surađivali. Tužan sam što se njihov sukob prelio na naš Savez i na sve hrvatske građane”, priopćenje je Bone Bošnjaka, predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza

Zlatko Mateša siguran je da Hrgovića nećemo gledati na Prvenstvu Hrvatske. Jer kako kaže, ni Luka Modrić ne mora odigrati četiri utakmice u podsaveznoj ligi da bi nastupao za reprezentaciju.

“Uz veliko poštovanje prema gospodinu Pijetraju kojeg ja stvarno cijenim kao možda i vrhunskog našeg boksačkog trenera to neće biti tako i ne mora biti tako. U krajnjoj liniji Olimpijski odbor bilo koje zemlje utvrđuje konačnu listu kandidata za Olimpijske igre”, poručuje Mateša.

I na njoj žele ime Filipa Hrgovića koji u Tokiju želi samo zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.