Prekinuto slavlje Vatrenih: Kome je doček u Zagrebu organizirao redatelj Krešimir Dolenčić?

Foto: snimka zaslona, fah

Kako smo već pisali preko medija bliskih aktualnoj vlasti, kao i svim vladajućim nomenklaturama u našoj zemlji posljednjih 18 godina, kontroverzni i vladajućim strukturama omiljeni redatelj Krešimir Dolenčić, pokušava na neki način stišati ogromno nezadovoljstvo zbog cirkusa tijekom dočeka Vatrenih prije nekoliko dana na Trgu bana Jelačića u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu ugasili samo mikrofon…

Naime, nije organizator ugasivši Thompsonu mikrofon na središnjem zagrebačkom trgu ugasio samo Thompsona, kako neki komentiraju, naprotiv, potjerao je Vatrene s pozornice, a desetke tisuća oduševljenih Hrvata svojim kućama.  Ostavio je ujedinjenu naciju u šoku, umjesto nastavka prekrasne priče iz Rusije sa SP-a dobili smo nove polemike i sukobe. S jedne strane glasna i vrlo agresivna manjina, s druge strane ogromna većina svih onih kojima je dosta manipulacija i koji se ovog puta ne žele povući, kao u nekim ranijim prigodama, kad je laž uz pomoć medijskih manipulacija postala ”istinom.”

Drugim riječima, organizator je ugasio pučko veselje, vjerujući, posve naivno, kako će gašenjem jednog mikrofona ugasiti istinu, a koja je kasnije isplivala na površinu, izrekli su je hrvatski sportski junaci te izbornik Zlatko Dalić. Čak i kad imate većinu medija u rukama ili na svojoj strani u današnje vrijeme Reuters nije moguće zaustaviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Između ostaloga Dolenčić tvrdi da Marko Perkovič Thompson nije trebao ni biti u autobusu zajedno s Vatrenima tijekom višesatnog, maratonskog puta, kroz mnoštvo od pola milijuna Hrvata do Trga bana Jelačića u Zagrebu. Drugim riječima, preko Slobodne Dalmacije, a i onda i Jutarnjeg lista, pokušavajući iskoristiti prostor koji mu provladini bilteni svako malo nude.  Posve je jasno kako se i zašto Thompson našao u autobusu i tko ga je pozvao.

Nastoji li Krešo Dolenčić preodgojiti Luku Modrića, Ivana Rakitića, Zlatka Dalića…?

Da se radi o još jednoj neuspješnoj misiji Kreše Dolenčića i novom fijasku svjedoče i dočeci hrvatskim sportskim junacima diljem zemlje, ne postoji grad, ne postoji mjesto, u koje su se vraćali  nakon epskog uspjeha Vatreni, a u kojima nije odjekivao Thompson i njegova pjesma, organizatoru zagrebačkog dočeka očito sporna, ”Geni kameni.” Naime, Thompson je, u što se cijela Hrvatska mogla uvjeriti, bio najveća zvijezda, dakako, nakon hrvatskog izbornika, liberalnog Varaždina na dočeku hrvatskom sportskom heroju Zlatku Daliću. Što je liberalizam na način na koji su ga vidjeli ‘stari oci’ današnje, nažalost, potpuno devastirane i od svih vrijednosti cijepljene Europske unije, pokazao je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, kako riječju, tako i dijelom te možda tek ponekim propustom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na sve, a i s obzirom na nove izjave Kreše Dolenčića, kome je spomenuti redatelj pripremao dočeku u Zagrebu?

Ako je hrvatski branitelj, Marko Perković Thompson, kao prva želja Vatrenih i kao čovjek koji pjeva dugogodišnju himnu hrvatske reprezentacije sporan, onda je to trebalo prije samog dočeka javno reći. Ako je Thompson sporan, onda je sporna i želja hrvatskih sportskih junaka, a ako je to sporno onda tu odluku Krešo Dolenčić ne može donijeti bez blagoslova politike. Drugim riječima, politika se mora odlučiti smije li Thompson nastupati u Hrvatskoj ili ne? Takvu odluku ne može propustiti jednom redatelju, kako god se on zvao, nije se u ovom slučaju radilo o privatnoj kazališnoj predstavi. Tek da Vatreni znaju u kojoj će ih državi u budućnosti navijači moći dočekivati nakon novih pobjeda i trofeja. Koju su to državu predstavljali hrvatski nogometaši na Svjetskom prvenstvu, onu nastalu u Domovinskom ratu ili onu za koju navija SDP-ovac Nenad Stazić?

Luka Modrić je, što cijela Hrvatska danas, srećom, zna,  nakon ulaska u finale jasno poručio u ime igrača ”samo Marko, to je PRVI uvjet.” Kome je Dolenčić priprema doček ako ne Vatrenima? Onima koji danas neosnovano napadaju Vatrene, a koji su svoje dočeke već imali, daleko od očiju javnosti, ne pred stotinama tisuća ljudi, s jednim bivšim premijerom, danas optuženikom, u jednom podrumu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.