Preokret: Dio uhićenih Bad Blue Boysa uskoro će možda biti pušten iz zatvora

epa10794635 Hooligans, who were arrested after violent clashes between AEK and Dinamo Zagreb supporters in Athens, are transferred by police officers to appear before an interrogator, in Athens, Greece, 11 August 2023. The first of the over 100 people, mostly Croatian nationals, charged in connection with the violence around the AEK Athens stadium on the night of 07 August are to begin appearing before three examining magistrates assigned to the case. The list of charges also includes the murder of 29-year-old AEK fan Michalis Katsouris but none of the suspects has been charged with the killing so far as the perpetrator has yet to be identified. EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Grčki mediji izvještavaju da bi neki od uhićenih Hrvata, pripadnika navijačke skupine Bad Blue Boys, uskoro mogli biti pušteni iz istražnog zatvora. No, neće se moći vratiti u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ako napuste istražni zatvor bit će to uz stroge mjere nadzora koje uključuju plaćanje jamčevine i često javljanje u policiju.

“Unajmit će stan kako bi tu imali boravište”, rekao je odvjetnik trojice Bad Blue Boysa Vasilis Nuzelas. On će uskoro podnijeti zahtjev da se njegove klijente pusti da se brane sa slobode, a morat će platiti jamčevinu i redovito se javljati u policijsku postaju.

“Sudac je taj koji odlučuje o ukidanju istražnog zatvora i puštanju na slobodu, tako da su ovo samo nagađanja i pretpostavke da će ih pustiti. To ništa ne znači dok sud ne donese odluku”, rekli su za 24sata odvjetnici upućeni u slučaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Bad Blue Boyi i dalje su u pritvoru dok traje istraga oko ubijenog navijača AEK-a Michalisa Katsourisa (29), koji je nastradao dan uoči utakmice AEK-a i Dinama u Ateni, kad su izbili veliki neredi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.