Previranja u Realu: Tko umjesto Zinedine Zidanea?

epa09135713 Real Madrid's head coach Zinedine Zidane reacts during the UEFA Champions League quarter final, second leg soccer match between Liverpool FC and Real Madrid in Liverpool, Britain, 14 April 2021. EPA/Peter Powell

Prema pisanju španjolskih medija aktualni trener Reala Zinedine Zidane na kraju sezone mogao bi napustiti Madrid, tim prije što je Kraljevski klub ispao u polufinalu Lige prvaka, a borba za naslov prvaka Španjolske ušla je u neizvjesnu završnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, Zidane je jedan od uspješnijih trenera u Realovoj povijest, nakon što je postavljen za trenera Kraljevskog kluba 2016. godine uspio je tri puta zaredom osvojiti Ligu prvaka, što nikome nije uspjelo, nakon trećeg naslova u Ligi prvaka napustio je Real, no pola godine ponovno se vratio, ipak, ne više s tolikim uspjehom. Dakle, Real ima veliki respekt prema francuskom stručnjaku

Zidane razmišlja o novom izazovu te se čini da bi nakon Europskog prvenstva, koje će se održati od 11. lipnja do 11. srpnja, mogao preuzeti izborničku palicu svoje francuske reprrzentacije. Velika je to želja Zidanea, posve razumljivo s obzirom na činjenicu da je s francuskom reprezentacijom osvojio svjetsko zlato 1998., a osam godina kasnije igrao je i u finalu Svjetskog prvenstva koje se igralo u Njemačkoj.

Zidane ima s Realom ugovor do ljeta 2022. godine, no čini se kako mu klub neće raditi ozbiljne probleme kod odlaska. Predsjednika Reala, koji je nedavno pokušao pokrenuti, neuspješno, tzv. Superligu, ovog ljeta očekuje jako puno posla, Florentino Perez se napokon mora posvetiti igračkom kadru, nedavno je najavio velike promjene te će se zahvaliti i nekim nogometašima. Luka Modrić je siguran glede ostanka u Realu, iako mu ističe ugovor.  Naravno, sad mu je glavni problem trener, tko nakon Zidanea?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marca navodi da predsjednik Reala ima odgovora na ovaj problem, navodno bi na klupu Reala, umjesto Zinedine Zidanea, trebao sjesti legendarni bivši napadač ovog kluba Raul Gonzalez. Naime, Raul ima odlične rezultate u mlađim kategorijama, trenutno je trener rezervnog tima Reala. Pokazao je veliki potencijal u trenerskom poslu i čini se da bi mu Perez mogao ukazati priliku.

No s Realom se također povezuju treneri kao Massimiliano Allegri i Joachim Low, ali Marca smatra da će Raul sigurno imati prednost u odnosu na sve ostale kandidate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.