Pridružili se Vatrenima: Nizozemci neće klečati prije utakmica

epa07554591 Liverpool's Georginio Wijnaldum celebrates after scoring the 3-0 goal during the UEFA Champions League semi final second leg soccer match between Liverpool FC and FC Barcelona at Anfield stadium in Liverpool, Britain, 07 May 2019. EPA/PETER POWELL

Nizozemski nogometaši neće klečati prije početka utakmica na Europskom prvenstvu, najavio je kapetan “Oranja” Georginio Wijnaldum. Tako će se pridružiti Hrvatskoj i još nekoliko zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razgovarali smo o tome, ali odlučili smo kako to nećemo raditi. Pokušavamo na drugi način skrenuti pozornost na to pitanje”, rekao je Wijnaldum.

“Zapravo su na to navikli samo igrači koji igraju u Engleskoj- Bilo je prilično teško jer i mi želimo pridonijeti ovoj raspravi. Ali mi smo s Nizozemskim nogometnim savezom koji je započeo projekt protiv rasizma”, dodao je.

Hrvatska neće klečati prije utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatski nogometni savez i svi reprezentativci uvijek i svugdje osuđuju sve oblike diskriminacije. Poštujemo pravo svakog pojedinca i organizacije da odabere svoj stav o rasizmu. HNS smatra da svi igrači imaju pravo na mišljenje o ovakvim temama i odabir kako će se prema tome postavljati. HNS poštuje stav reprezentativaca i neće im nametati obvezu klečanja koja u hrvatskoj kulturi ionako ne predstavlja simbol borbe protiv rasizma i diskriminacije”, poručili su prije nekoliko dana iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.