Prijateljske utakmice ususret Svjetskom prvenstvu u Rusiji: Pobjeda Francuza, remi Portugalaca

Foto: fah

U najzanimljivijim pripremnim nogometnim susretima igranim u ponedjeljak Francuska je slavila protiv Irske s 2-0, dok je Portugal odigrao samo 2-2 s Tunisom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Francuzi, jedni od velikih favorita za naslov na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, u Parizu su s lakoćom dobili Republiku Irsku s 2-0. Oba pogotka pala su krajem prvog dijela – u 40. minuti je pogodio Giroud, a četiri minute kasnije gol je postigao Fekir.

Europski prvaci Portugalci odigrali su kod kuće, u Bragi, samo 2-2 protiv Tunisa. Portugalci su vodili s 2-0 golovima André Silva (22) i Joao Maria (34), no uporni Tunižani su pokazali kvalitet i spasili se poraza pogocima Anice Badrija (39) i Fakhredinea Ben Youssefa (64).

Talijani su u švicarskom St Gallenu slavili s 2-1 protiv Saudijske Arabije, reprezentacije koja će s domaćinom Rusijom otvoriti “mundijal”. Balotelli (21) i Belotti (69) bili su strijelci za Talijane, a za Saudijce je pogodio Al-Shehri (72).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Istanbulu je Turska pobijedila Iran s 2-1. Cenk Tosun (6, 50) je bio dvostruki strijelac za Turke, dok je Dejagah (92-11m) smanjio za Irance koji će igrati na SP-u. Južna Koreja je u Seulu slavila protiv Hondurasa s 2-0.

U Zenici su BiH i Crna Gora odigrali bez golova, 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.