Pritišće li UEFA Francuze? Ligue 1 se može završiti play-offom

Foto: fah

Krovna europska nogometna organizacija, UEFA-a, uputila je pismo francuskom listu La Parisien u kojem ipak izražavaju nadu da će se francusko prvenstvo nastaviti, odnosno završiti ove sezone, iako je već prekinuto, iako su ga Francuzi na svoju ruku, samoinicijativno prekinuli i proglasili prvakom PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, UEFA se javila Francuzima i poručila im da se Ligue 1 može završiti  play-offom

Podsjetimo, kako smo već spomenuli, čelnici Ligue 1 su, uz suglasnost francuske Vlade, odlučili prekinuti sezonu i proglasiti stanje na ljestvici u trenutku prekida konačnim stanjem.

La Parisien je kontaktirao UEFA-e s pitanjem o eventualnom nastavku sezone u Francuskoj i to kroz play-off format. UEFA je istakla da bi to bilo idealno te su za takvu mogućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U slučaju nastavka sezona se može završiti play-offom. UEFA međutim nema moć pri donošenju ovih odluka. Eventualni početak natjecanja značit će da se ono mora okončati najkasnije do 2. kolovoza”,  priopćenje je UEFA-e francuskom listu.

Međutim, bez obzira na UEFA-ino slaganje, teško je vjerovati da će doći do preokreta, makar i pod pritiskom UEFA-e. Klubovi i igrači su odavno na odmoru. Francuze na nogometnim terenima nećemo gledati do kolovoza kada su na rasporedu Kup utakmice.

Podsjetimo još jednom, odlukom čelnika Ligue 1 PSG je proglašen prvakom, dok će Marseille i Rennes također u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.