Pročitajte oproštajno pismo Marcela Brozovića od reprezentacije

Foto: fah

Marcelo Brozović službeno je objavio kraj svoje reprezentativne karijere, a u oproštajnom pismu koje prenosimo u cijelosti zahvalio je izbornicima, suigračima i navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Poznajete me dovoljno dobro da znate kako nisam od puno riječi, pa bi zapravo za ovo oproštajno pismo bila dovoljna i samo jedna brojka.

99.

Toliko sam puta imao čast nastupati za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, i s tim brojem ću završiti reprezentativnu karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Hrvatsku sam uvijek davao sto posto truda, energije, snage i strasti. To je standard koji su postavili brojni veliki igrači prije mene, standard kojem smo stremili svi u ovoj nezaboravnoj generaciji i standard kojem moraju težiti svi koji dolaze.

Osjećam da sam s Hrvatskom prošao i ostvario sve što sam ikada mogao poželjeti i da je vrijeme za nove snage koji će dati tih sto posto jer je jedino to dovoljno dobro kada nastupate za Hrvatsku.

99 utakmica.

Natjecateljski debi protiv Brazila na otvaranju Svjetskog prvenstva u Brazilu. Srebrna medalja u Rusiji. Brončana medalja u Kataru. Srebro u Rotterdamu. Dočeci nakon svjetskih medalja. Puno slatkih, velikih i dramatičnih pobjeda, ali i neki bolni porazi. Puno klizećih startova i još više pretrčanih kilometara. To su najupečatljivije, najdraže i najposebnije uspomene mojeg nogometnog života i beskrajno sam zahvalan što sam imao privilegiju biti dio ove ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemoguće se u ovakvom pismu zahvaliti svakome pojedinačno, jer u nogometnom životu morate imati sreću biti okruženi s puno kvalitetnih ljudi da biste uspjeli, od trenera preko suigrača do liječnika, fizija, ekonoma i svih ostalih.

A u hrvatskoj reprezentaciji su – najbolji od najboljih.

Bilo mi je zadovoljstvo raditi sa svim izbornicima, od Nike Kovača koji mi je prvi dao priliku, preko Ante Čačića s kojim smo igrali odličan nogomet u Francuskoj do Zlatka Dalića s kojim smo ostvarili nezapamćene i izvanredne uspjehe. Hvala njima i svim članovima stožera, kao i ekipi iz Saveza, jer svi zajedno pomažu u kreiranju tog pobjedničkog, ugodnog i obiteljskog ozračja u reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika hvala ide mojoj obitelji i najbližim ljudima jer su mi uvijek bili najvažnija potpora. Sretan sam što sam i s njima mogao dijeliti te najveće trenutke u povijesti hrvatskog nogometa, kao i s navijačima koji su živjeli, slavili i tugovali zajedno s nama – hvala vam na podršci, posebno kada je bilo teško.

Iz puno razloga je teško reći zbogom reprezentaciji, ali zbog jednog razloga sam se lomio ovako dugo.

Teško je reći zbogom ekipi.

Teško je reći zbogom Luki i Kovi, s kojima sam toliko toga prošao, s kojima sam se na terenu poznavao u dušu i s kojima je bio nevjerojatan gušt igrati. I svima ostalima, mladima i starijima, jer smo znali kako ići sto posto na terenu, a kako se zaj****** izvan terena. Znam koliko će mi sve to nedostajati: svaki obrok, priprema za trening, napetost prije utakmice, ponos kada zasvira Lijepa naša, emocija kada s navijačima slavimo velike pobjede, i onaj obični ponedjeljak kada se okupimo, vidimo prvi puta nakon mjesec-dva, zagrlimo i nastavimo gdje smo stali prošli puta.

No, karavana mora dalje, a mi koji odlazimo ostajemo najveći navijači. Hrvatska ima i imat će i dalje sjajnu ekipu, starije koji će voditi kao do sada, i mlađe koji su gladni, kvalitetni i željni nastaviti niz velikih uspjeha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devedeset devet.

Pitat će se netko, “pa tko je tako lud da se oprosti baš s 99 nastupa”?

To je više nego sam ikad mogao priželjkivati, a pritom je bilo bolje i uspješnije nego sam ikad mogao sanjati. I zato, tih devedeset devet je baš, onako, epic!

Voli vas Broz”, objavio je njegovo pismo HNS.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.