Prva HNL: Rijeka trijumfalno prošla kroz Split

Foto: fah

Nogometaši Rijeke i Osijeka ostvarili su gostujuće pobjede na otvaranju nove sezone Prve HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je na Parku mladeži rutinski stigla do pobjede protiv Splita 3-0, dok je Osijek u Puli pobijedio Istru 1961 1-0.

Foto: fah
Foto: fah

Junak utakmice u Split bio je dvostruki strijelac Roman Bezjak (7, 90), a odličnu predstavu pružio je i Marin Tomasov koji je asistirao za prvi gol, a potom u 75. minuti zabio za 2-0.

Foto: fah
Foto: fah

Osijek je na gostovanju u Puli pobijedio Istru 1961 1-0, a pogodak odluke zabio je Antonio Perošević u 5. minuti. Oba sastava završila su utakmicu s igračem manje. Kod domaćina isključen je Šime Gržan u 52. minuti, dok je kod Osijeka u sudačkoj nadoknadi isključen Tomislav Štrkalj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvoj utakmici nove sezone Prve HNL Slaven Belupo je u petak svladao Inter iz Zaprešića sa 2-0. Strijelci su bili Dino Štiglec u 83. i David Arap u trećoj minuti sudačke nadoknade i to u trenucima kada je domaći sastav imao dva igrača više na terenu. Prethodno su crvene kartone dobili Kolar u 62. i Mesfin-Mulugeta u 81. minuti.

U nedjelju su preostale dvije utakmice prvog kola, a sastaju se Dinamo – Lokomotiva, te Cibalija – Hajduk.

REZULTATI:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istra 1961 – Osijek 0-1 (Perošević 5)
Split – Rijeka 0-3 (Bezjak 7, 90, Tomasov 75)

U petak:

Slaven Belupo – Inter 2-0 (Štiglec 83, Arap 90+3)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju:

Dinamo – Lokomotiva (19 sati)

Cibalia – Hajduk (21 sat).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.