Prvi Dalićev popis nakon Eura: Modrić ostaje, a ima i novih imena

Foto: fah

Izbornik hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić, pozvao je 24 igrača za okupljanje Vatrenih povodom rujanskog početka natjecanja u Uefinoj Ligi nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u prošlom izdanju Lige nacija u skupini s Francuskom, Danskom i Austrijom izborila završni turnir, na kojem je osvojila srebrnu medalju, a u novom ciklusu smještena je u skupinu s Portugalom, Poljskom i Škotskom. Dvije najbolje reprezentacije plasirat će se u četvrtfinale koje će biti odigrano u ožujku 2025. godine, trećeplasirana ekipa igrat će doigravanje za ostanak u Ligi A, dok će posljednja momčad u skupini ispasti u Ligu B, objavio je HNS.

Vatreni otvaraju natjecanje gostovanjem u Lisabonu 5. rujna, a potom će tri dana kasnije na Opus Areni u Osijeku ugostiti Poljsku. Izbornik Dalić je uz 24 poziva uputio i sedam pretpoziva, a reprezentacija će se okupiti u ponedjeljak 2. rujna u Zagrebu gdje će boraviti do odlaska u Lisabon 4. rujna.

“Liga nacija bit će nam dobra platforma za stvaranje momčadi koja će iduće godine krenuti u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. U odnosu na ovogodišnji Euro, ostali smo bez dvojice senatora, Vide i Brozovića, ali zato nas sve raduje što je kapetan i dalje s nama – Luka je naša velika snaga na terenu i izvan njega”, poručio je izbornik Dalić.

“Imamo i dalje snažne temelje u momčadi koja je prije dvije godine osvojila brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a pritom smo momčad osvježili s nekoliko novih imena koje želimo vidjeti u reprezentativnom okruženju. Nova sezona tek je započela, svi kandidati imaju mogućnost kroz dobar rad i kvalitetne nastupe u svojim klubovima izboriti priliku u reprezentaciji. Čekaju nas jako dobri protivnici u Ligi nacija, počevši s Portugalom u Lisabonu. Iako nećemo i ne smijemo zanemariti rezultat jer hrvatska reprezentacija uvijek mora stremiti pobjedama i uspjesima, naš prvenstveni cilj u Ligi nacija je posložiti momčad koja će krenuti u kvalifikacije za SP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To znači pronaći neka nova lica, isprobati neka nova kadrovska i taktička rješenja, a pritom zadržati ono što je bilo najvažnije u našim uspjesima – snažno zajedništvo, timski duh i pobjednički mentalitet”, naglasio je izbornik Dalić.

Popis igrača za utakmice protiv Portugala i Poljske:

Vratari: Dominik Livaković, Dominik Kotarski, Nediljko Labrović

Obrambeni: Joško Gvardiol, Duje Ćaleta-Car, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Marin Pongračić, Martin Erlić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Lovro Majer, Luka Ivanušec, Luka Sučić, Kristijan Jakić, Martin Baturina, Petar Sučić

Napadači: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Ante Budimir, Igor Matanović

Pretpozivi: Borna Barišić, Marko Pjaca, Ivica Ivušić, Marco Pašalić, Nikola Moro, Toni Fruk, Robert Ljubičić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.