Prvi rezultati istrage Maradonine smrti: ‘Bilo je nemara liječnika’

epa08841551 (FILE) - Argentinian soccer legend Diego Armando Maradona gestures during a press conference in Madrid, Spain, 01 October 1999 (re-issued on 25 November 2020). Diego Maradona has died after a heart attack, media reports claimed on 25 November 2020. EPA/J.M.Espinosa *** Local Caption *** 99396976

Svojedobno najbolji nogometaš svijeta Diego Armando Maradona preminuo je u svom domu u Argentini 25. studenog u 61. godini života. Nakon toga napisano je na tisuće članaka o odlasku te prije svega o životu genijalnog nogometaša kakav je bio ”Mali zeleni”. Jedan dio argentinskih, ali i europskih, medija posebno se koncentrirao na ono što se događalo u trenutku smrti, i nakon nje, Diega Maradona. Pojavile su se brojne kontroverze, dakako, neke su i pretjerane, kako to već ide kad odu slavne osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sumnjiči se liječnika koji se brinuo o njegovom zdravlju, a tužitelj u San Isidru tvrdi da Maradona nije dobio adekvatnu liječničku pomoć. Dakle, počela je istraga koja bi trebala otkriti imaju li liječnici kakve veze sa smrću legendarnog Argentinca, danas su napokon i javno objavljeni rezultati početnog dijela istrage.

“Nitko se nije brinuo za pacijenta i bilo je nemara u ponašanju liječnika.. Stanje pacijenta nije praćeno kako bi trebalo biti i kako je njegovo stanje zahtijevalo. Nije dobio nikakve lijekove za srce”, stoji u priopćenju tužitelja. Nadalje, u istom se priopćenju nastavlja:

“Njegov liječnik Leopoldo Luque je koordinirao kućnom njegom koja je bila neorganizirana. Pacijent mu je slijepo vjerovao. Liječnik je bio Maradonin izbor, a on je želio ući u povijest kao liječnik koji je spasio Maradonu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luque bi na kraju mogao završiti u zatvoru zbog nemara, no tek će se vidjeti hoće li biti podignuta optužnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.