Prvih 11 koji će pobjedom pokušati zaključiti još jednu uspješnu godinu Vatrenih: Po čemu je utakmica protiv Gruzije povijesna?

Foto: fah

Nakon velebne pobjede protiv Slovačke na Rujevici i osiguranog plasmana na Europsko prvenstvo hrvatska nogometna reprezentacija, bez Luke Modrića, Josipa Brekala, danas će zaključiti godinu prijateljskom utakmicom u Puli protiv Gruzije. Naravno, bilo bi dobro kada bi se Vatreni pobjedom oprostili od još jedne uspješne nogometne godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zlatko Dalić bio je, kako je i najavio, u ponedjeljak u Vukovaru, kao dio kolone sjećanja kojom se Hrvatska prisjeća najtužnijeg dana svoje novije povijesti i pada grada heroja te genocida koji su počinili četnici i Jugoslavenska narodna armija.

Utakmica u Puli počinje od 18 sati, a prijenos je, kako smo već pisali, na Doma TV.

Izgledni sastavi za večerašnju utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HRVATSKA: Livarković – Bartolec, Škorić, Ćaleta-Car, Barišić – Badelj, Kovačić – Perišić, Pašalić, Oršić – Rebić

GRUZIJA: Lorija – Kakabadze, Kašija, Grigalava, Hočolava – Kankava, Kiteišvili – Šengelija, Kazaišvili, Gvailija – Kvilitaja

Dakle, nema, kako smo spomenuli, nema Luke Modrića, u prvom sastavu nema Nikole Vlašića, nema Brune Petkovića, koji je, prema općoj ocijeni, nakon Luke Modrića, odigrao najbolje ove kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je protiv Gruzije dosad igrala u Tbilisiju 2011. godine, a završilo je 1:0 za njih, dok je Hrvatska slavila u Splitu 2:1, i to teškom mukom poslije preokreta u završnici susreta. Radi se, dakle, o reprezentaciji koja zna igrati nogomet, koja igra vrlo čvrsto i Hrvatska će se morati potruditi kako bi došla do pobjede.

Prilika je to za igrače koji su blizu prvih 11, koji su se potvrdili u svojim klubovima, ali koji se tek moraju potvrditi i u reprezentativnom dresu, poput Mislava Oršića. Prilika je to i za Antu Rebića, koji će igrati na mjestu centarfora, da napokon proigra. I Mateo Kovačić konačno kreće od prve minute, kao i pomalo zaboravljeni junak pobjede protiv Islanda na Svjetskom prvenstvuMilan Badelj.

Hrvatska nogometna reprezentacija, podsjetimo, u 2019. godini odigrala je devet utakmica, uz pet pobjeda, dva remija i dva poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica protiv Gruzije ući će u povijest i po jednom naizgled nevažnom detalju. Naime, po posljednji put Vatreni će nositi pričuvnu, crnu garnituru dresova u kojima su ostvarili najveće uspjehe hrvatskog nogometa u povijesti.  Hrvatska je, podsjetimo, u tim dresovima igrala polufinale SP-a prošle godine u Rusiji i izbacila Englesku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.