EURO 2016: Nakon drame u Marseilleu Engleska i Rusija podijelili bodove

Foto: fah

U susretu 1. kola B skupine EURA u Marseilleu su nogometaši Engleske i Rusije igrali 1-1 (0-0), a Rusi su do izjednačenja stigli u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Englezi su poveli golom Erica Diera u 73. minuti, a Ruse je poraza spasio kapetan Vasilij Berezuckij (90+2).

Nakon nereda, nogomet

Mlada i poletna engleska momčad još jednom nije uspjela slaviti u prvoj utakmici velikih natjecanja, a protiv Rusije su pobjedu i tri boda propustili u zadnjoj minuti dvoboja. Ebglezi su na Velodromeu bili bolja momčad, imali su mnogo prilika, ali su pokazali veliku neefikasnost. Kad su uspjeli povesti sjajnim golom Diera, neoprezno su dopustili Rusima da praktički iz nečega izjednače, te su zakomplicirali situaciju u ovoj skupini u kojoj vodi Wales.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Group B England vs Russia

“Crna uvertira” u dvoboj u Marseilleu bili su, nažalost, žestoki sukobi engleskih, ruskih i francuskih navijača, koji su trajali tri dana i nisu prestali ni nakon početka utakmice. Engleski navijači su, zbog svih događanja u gradu, žestoko izviždali rusku himnu.

Engleska bolja u prvom dijelu, u drugom Rusi se donekle pokrenuli

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvoboj je počeo vrlo živahno, a prva šansa na utakmici bila je udarac Lallane u 7. minuti nakon prodora Walkera, no ruski vratar Akinfejev je bio spreman i oprezan. U 12. minuti Smalling puca glavom ravno u Akinfejeva, a na drugoj strani na sličan način u 17. minuti uzvraća glavom Ignjaševič,a engleski vratar Hart je spreman. U 22. minuti Lallana je neprecizan, ovaj puta nogom, a u 35. minuti udarac je okušao i Rooney, ali je i njegov udarac bio upućen ravno u vratara.

Group B England vs Russia

Rusi su bolje počeli drugo poluvrijeme, napravili su nekoliko opasnih situacija ispred Hartova gola, a u 63. minuti veznjak Smolov je uputio opasan udarac koji je otišao zamalo pored desne vratnice. U 71. minuti najbolja prilika na utakmici – ubačaj Rosea odbijen je na 13 metara, a na loptu natrčava Rooney i upućuje snažan prizeman udarac, koji Akinfejev uspijeva odbiti u gredu. No, dvije minute kasnije Englezi su poveli fantastičnim pogotkom Erica Diera iz slobodnog udarca s 18 metara. Mladi veznjak Tottenhama je uputio snažan i precizan udarac, koji vratar Akinfejev, iako je to bilo na strani koju je on pokrivao, nije uspio zaustaviti. Iako Rusi nisu uspijevali doći ni do poluprilike u preostalom vremenu to ipak nije bio pobjednički gol jer su Rusi izjednačili u drugoj minuti sudačke nadoknade zahvaljujući neopreznosti engleske obrane. Glušakov je ubacio iz očaja visoku loptu u šesnaesterac, a kapetan Vitalij Berezuckij je bio najviši u skoku i glavom lobao neopreznog Harta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ENGLESKA – RUSIJA 1-1

Strijelci: 1-0 Dier (73), 1-1 V. Berezuckij (90+2)

Pred 60.000 gledatelja na stadionu Velodrome sudio je Talijan Nicola Rizzoli

ENGLESKA: Hart – Walker, Smalling, Cahill, Rose – Rooney (Wilshere, 77), Dier, Alli – Lallana, Kane, Sterling (Milner, 87)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RUSIJA: Akinfejev – Smolnikov, Ignjaševič, V.Berezuckij, Ščenjikov- Neustädter (Glušakov, 80), Golovin (Širokov, 77)- Smolov (Mamajev, 85), Šatov, Kokorin – Dzjuba

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.