PSG preuzeo prvo mjesto, kiks Reala u Bilbaou

Nogometaši Paris St Germaina preuzeli su prvo mjesto na ljestvici nakon što su u subotu na svom terenu svladali Lens 4-1. Imaju dva boda više od Lyona koji u nedjelju gostuje kod Montpelliera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci za PSG bili su David Luiz (43), Zlatan Ibrahimović (60-pen), Blaise Matuidi (80) i Javier Pastore (82), a utješni pogodak za Lens postigao je Yoann Touzghar (68).

Hrvatski reprezentativac Danijel Subašić čuvao je vrata Monaca koji je s 3-1 u gostima nadigrao Evian, te ostao četvrti na ljestvici Francuske lige. Subašić je tako po primio gol u tek drugoj utakmici od zadnjih 12 prvenstvenih dvoboja Monaca.

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA
U 24. kolu njemačkog nogometnog prvenstva u subotu je prekinut pobjednički niz Borussije Dortmund, koja je u goste Hamburgeru došla nakon četiri uzastopna trijumfa. Susret je završio 0-0, a Ivica Olić odigrao je svih 90 minuta za HSV, koji se uglavnom branio, dok su igrači Juergena Kloppa upropastili brojne gol šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Augsburg je ponovno u igri za mjesta koja vode u Ligu prvaka, nakon što je kod kuće pobijedio favorizirani Wolfsburg sa 1-0 pogotkom Dominika Kohra u 63. minuti. Ivan Perišić još se oporavlja od ozljede i nije bio u sastavu “vukova”.

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA
Vodeći sastav prvenstva Bayern iz Muenchena nastavio je nizati pobjede, svladavši u gostima Hannover 3-1. Domaćini su poveli u 25. minuti golom Hiroshia Kiyotakea, ali njihova sreća trajala je samo tri minute, a na 1-1 iz slobodnog udarca poravnao je Xabi Alonso. U drugom poluvremenu Thomas Mueller je u 61. minuti iz penala doveo u vodstvo Bavarce, a potom je u 72. još jednim golom potvrdio pobjedu.

Schalke, kojeg je u prošlom kolu u ruhrskom derbiju ponizila Borussia Dortmund, upisao je važnu pobjedu u borbi za Ligu prvaka. Slavio je protiv Hoffenheima sa 3-1 uz dva pogotka Maxa Meyera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem bundesligaškom susretu tog dana, Mainz i Borussia Moenchengladbach odigrali su bez pobjednika 2-2,  a goste je u vodstvo doveo sjajni napadač Rafael koji je postigao pogodak u 27. minuti. Isti igrač poentirao je i u 67. minuti za 0:2. Domaćin se fanatičnom borbom vratio u susret pogotcima Geisa u 73. i Okazakija u 77. minuti za konačnih 2:2.

GERMANY SOCCER BUNDESLIGA
U zaostaloj utakmici Premier lige Queens Park Rangers, koji se bori za opstanak, u subotu je na svom stadionu poražen od Tottenhama sa 1-2, a junak utakmice ponovno je bio Harry Kane, koji je zabio oba gola za Spurse, i time ih je ostavio u igri za Ligu prvaka. Hrvatski nogometaš Niko Kranjčar ostao je na klupi za pričuve Queens Park Rangersa.

U prvom susretu 25. kola Talijanske lige Sampdoria je u na svom stadionu slavila s 2-0 protiv Cagliarija, za koji nije nastupio Duje Čop. Sampdoria je do pobjede došla pogocima Lorenza De Silvestrija (33) i Samuela Eto’oa (72), dok su gosti od 82. minute igrali bez isključenoga Danila Avelara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITALY SOCCER SERIE A
Nogometaši Milana i Verone odigrali su na San Siru 2-2, a slavni milanski klub primio je zgoditak u petoj minuti sudačke nadoknade, te je sve dalje od Europe.Verona je povela zgoditkom veterana Luce Tonija iz penala već u 18. minuti, a Milan je uspio preokrenuti.

Prvo je u 41. minuti Jeremy Menez realizirao kazneni udarac, da bi u u 47. minuti igrač Verone Panagiotis Tachtsidis zabio autogol. No, u petoj minuti nadoknade Nicolas Lopez je izjednačio i pokvario slavlje Milanu.

U 26. kolu nogometnog prvenstva Španjolske vodeći Real Madrid u subotu je poražen u Bilbau od Athletica sa 0-1, a pogodak odluke zabio je Aritz Aduriz u 26. minuti.

To je drugi uzastopni kiks Reala, koji je u prošlom kolu kod kuće protiv Villarreala odigrao 1-1. Ujedno, to je drugi prvenstveni poraz “kraljeva” u mjesec dana, nakon što su početkom veljače izgubili od Atletico Madrida sa 0-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SPAIN SOCCER LIGA PRIMERA DIVISION
Elche je na svom terenu savladao Almeriju s minimalnih 1-0, a strijelac za pobjedu bio je Victor Rodriguez u 6. minuti susreta. Naš Mario Pašalić odradio je svih 90 minuta na terenu te je bio jedan od boljih igrača domaće momčadi.

U prvom susretu dana, Sevilla je u gostima u La Coruni savladala Deportivo s 4-3. Strijelci za goste bili su Vitolo u 33. i 52. minuti, te Gamiero koji je realizirao jedanaesterac u 65. minuti susreta. Četvrti pogodak u mreži Deportiva djelo je domaćeg igrača Sidneija koji je postigao autogol u 83. minuti utakmice. Za domaćine su poentirali Riera (28., 72.) i Perez 90+3 iz jedanaesterca.

U posljednjoj subotnjoj utakmici 26. kola španjolskog nogometnog prvenstva Granada je na svom stadionu svladala Malagu s 1-0. Pobjednički pogodak za domaću momčad postigao je Robert Ibanez u 57. minuti, neobranjivo pogodivši glavom mrežu gostujućih vrata na ubacivanje Insue.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.