Simbolična primopredaja: Zašto je Rijeka tako oprezna ako je naslov tako blizu?

Nogometaši Rijeke na korak su do naslova prvaka Hrvatske, povijesne titule s obzirom na činjenicu da Riječani u svojim vitrinama imaju nekoliko kupova, no, niti jedan pehar prvaka. Kako bi i službeno osigurali prvi naslov u povijesti Riječani bi ovog vikenda na Rujevici trebali pobijediti Cibaliju, neki će reći da bi im i bod bio dovoljan s obzirom kako bi u tom slučaju Dinamo na Maksimiru morao slaviti s čak tri pogotka razlike. Protiv ovakve Rijeke tako nešto nije lako postići. Međutim, na Rujevici se ne zamaraju kalkulacijama, pobjeda protiv Cibalije rješava sve probleme, otklanja svaku neizvjesnost. U tom bi slučaju put u dvorište najvećeg sportskog suparnika, na Maksimir, bio prekrasan izlet.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je imala izbor, primiti HNS-ov pehar prvaka već ovog vikenda na Rujevici, pred svojim navijačima. međutim,  puše se i na hladno, dojam je kako Riječani još uvijek nisu svjesni koliko su blizu velikog rezultata. Prvi naslov uvijek će ostati prvi, bez obzira što sa sobom nosila budućnost.  Hrvatski nogometni savez predložio je momčadi Matjaža Keka da trofej prvaka i medalje primi na Rujevici, međutim, iz Rijeke su vrlo oprezni te su odlučili ”krunidbu” odgoditi za Maksimir. Bit će vremena za slavlje, a ono se očekuje u Rijeci već ovog vikenda, a pogotovo poslije povratka iz Zagreba s medaljama te peharom. Neki mediji navode da su Riječani ”odbili pehar HNS-a”, što je, naravno, izmišljotina, udica za čitatelje. Rijeka, kao izgledni prvak, ima pravo odlučiti kad će trofej primiti posebno ako znamo da uoči pretposljednjeg kola ipak nije sve i službeno završeno, još uvijek i Dinamo ima neke šanse.

Pehar prvaka novi će prvak, bez obzira tko on bio, podići na Maksimiru 27. svibnja. Na derbi s Dinamom sprema se veliki broj pripadnika Armade, navijačka skupina u Rijeci također priprema nezaboravnu feštu.

Iz pozicije NK Rijeka oprez je posve razumljiv, naime, ako se prisjetimo 1999. godine kad je Kantrida bila u slavljeničkom ruhu, a Rijeka najvažniju utakmicu sezone odigrala ujedno i najlošije, jasno je zašto navijači, čelnici, trener i igrači čekaju, pa i kalkuliraju.  S druge strane, zar proslava u dvorištu glavnog konkurenta, na Maksimiru, na kojem su se pehari prvaka zadnjih desetak godina dijelili jednom klubu, nije prava primopredaja prepuna simbolike?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamovo drugo mjesto i naslov Rijeke označava kraj jedne i početak nove ere hrvatskog nogometa, bez obzira koliko Rijeka trofeja u budućnosti osvojila. Naime, Uz Zagreb Rijeka je jedina momčad koja će u svojim vitrinama imati pehar hrvatskog prvaka i koja je uspjela pomrsiti račune velikanima Dinamu i Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.