Reakcije iz Münchena na dolazak hrvatskog stručnjaka: ‘Niko Kovač kao mlad trener donijet će nove ideje, Bayern slijedi pravi put’

Foto: fah

Reakcije nakon vijesti da će bivši hrvatski reprezentativac i bivši izbornik Vatrenih te aktualni trener Eintrachta, Niko Kovač, po završetku sezone preuzeti Bayern se ne stišavaju. Iako su mediji mjesecima najavljivali takvu mogućnost dojam je kako je angažman Kovača mnoge iznenadio, manje u Hrvatskoj nego u Njemačkoj u kojoj Niko živi i radi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Informaciju da će Kovač naslijediti Juppa Heynckessa, koji je usput budi rečeno nahvalio Niku, na klupi Bayerna komentirao je i bivši igrač spomenutog kuba Olaf Thon. Thon smatra kako je potez njemačkog velikana logičan potez.

“Kada sam čuo da Kovač ide u Bayern prvo sam bio iznenađen , ali onda sam pomislio: Pa tu jednostavno sve štima. Hasan Salihamidžić ima dobar odnos i s njim i s njegovim bratom i pomoćnikom Robertom, a Uli Hoeneß je na povratku najavio da želi da Bayern ponovno postane obitelj . Želi izgraditi nešto s bivšim igračima, želi započeti novu eru. A tko bi se bolje uklopio u tom od bivšeg igrača Bayerna koji radi sjajan posao kao trener u Eintrachtu,” rekao je za Bild Thon te je dodao:

“Poznajem Niku, igrali smo jedan protiv drugoga, ali i zajedno za All Star momčad. Držim mu fige… U svakom slučaju, uvijek preferiram trenere koji su bili profesionalni igrači jer se klasa na kraju uvijek negdje pokaže. Da, nema trenerskog iskustva u Europi, ali je vodio hrvatsku reprezentaciju, a iskustvo je skupio kao igrač. Ta mu kombinacija daje priliku da izbalansira određene stvari kao trener. Prilagodba danas ide jako brzo, vidimo to i u Bundesligi gdje je sve više mladih trenera. Više se ne smiješ oslanjati samo na trenere koju su osvajali Ligu prvaka, pa vidjeli smo to s Ancelottijem.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju njemačkih medija Kovač je bio pričuvna opcija Bayerna, prvi je izbor navodno bio Thomas Tuchel, inače bivši trener Borussije. No, on se odlučio za financijski izdašnu ponudu iz Francuske, točnije iz PSG-a te bi na ljeto trebao nasLijediti Unaija Emeryja, o čemu smo već u nekoliko navrata pisali.

Spoznaju da je hrvatski stručnjak bio druga opcija njemačkog diva za Thona nije iznenađenje te istu ne smatra nedostatkom.

“Na kraju to ne mora ništa značiti. Rezultati se računaju. Mislim da će biti ponosan što je dobio priliku da postane Bayernov trener. Mladi trener koji će donijeti nove ideje i koji će udružiti svoje snage sa Salihamidžićem. Bavarci slijede pravi put: fokusiraju se na mlađe i otvaraju novu eru.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Niko Kovač je u svojim ne tako davnim izjavama naglašavao da će ostati u Eintrachtu , međutim, pitanje je li uopće mogao odbiti Bayern? Biti trener takvog kluba je nesumnjivo veliki izazov, posebno za mladog trenera.

“Thomas Tuchel je odbio. Uvijek postoje oni koji će odbiti određene stvari, ali imam osjećaj da će Tuchel požaliti. San svakog trenera je dobiti priliku započeti novu eru u Bayernu, nastaviti prethodne uspjehe, boriti se za trostruku krunu. Voditi najveći klub uz Real i Barcelonu je jedinstvena prilika koja se ne pruža svakome. Pretpostavljam da će Kovač biti uspješniji s Bayernom nego Tuchel s PSG-om . O Tuchelu mislim sve najbolje, ali Pariz je potpuno drugačiji klub od Bayerna. U Bayernu predsjednik kaže da želi stvoriti obitelj, a PSG je izrastao na novcu šeika. Tamo ljubav ne znači puno, važni su opipljivi uspjesi. Zbog toga mislim da će Tuchel neće trajati u PSG-u koliko i Kovač u Münchenu”, zaključio je Thon u razgovoru za Bild.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.