Real se bori za trofej Lige prvaka i naslov u Španjolskoj, a nalazi se pred kolapsom

Foto: Twitter/UEFA

Ozbiljna kriza trese Real Florentina Pereza, razlog je tome pandemija koronavirusa, ali i neodgovorno trošenje novaca posljednjih sezona dok je sve bilo – ”normalno”. Zbog odsustva navijača, između ostaloga, dug kluba je narastao na vrtoglavih 750 milijuna eura, razlog je to i za očajnički potez predsjednika kluba koji želi pokrenuti tzv. Superligu, ligu za bogate, no taj je pokušaj, barem zasad, neslavno propao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad i čelništvo klupa tjednima su pregovarali glede smanjenja plaća u iznosu od 10 posto, konačnog dogovora ipak nije bilo, tek su neki od igrača pristali, a Luka Modrić će u novom ugovoru ipak zarađivati  manje nego što bi inače zarađivao. Nakon svega slijedi logičan scenarij, a koji su nedavno predvidjeli sami igrači, jasno je da neće biti novca za bonuse i premije u slučaju uspjeha, a uspjeha bi moglo biti. I to kakvog… Real se bori na  dvije fronte, u polufinalu su Lige prvaka, a blizu su i naslovu španjolskog prvaka. Čelništvo kluba, predvođeno Perezom, suočava s se manjkom u proračunu, naime, budžet će biti manji za čak 300 milijuna eura, rezanje troškova je tako napravljeno u svim odjelima, no bez konkretnih smanjenja plaća pravi će problemi tek uslijediti.

Real bi donekle mogla spasiti sjajna sezona koju momčad Zinedine Zidanea ima u Ligu prvaka, u polufinalu će Kraljevi igrati protiv Chelsea, mnogi smatraju da je Real u tom sudaru favorit. Za plasman u polufinale ukupna zarada je narasla na oko 100 milijuna eura, a eventualni plasman u finale znači da će minimalna zarada biti  115 milijuna eura, no to za ”bunar bez dna”, kao što je Real, nije dovoljno. Morat će se ”kresati” još.

Kao i sve utakmice dosad Real će i onu protiv Chelseaja igrati u trening kampu Valdebebas što znači da je Real Madrid zbog odsustva navijača u gubitku od 40 milijuna eura. Nadaju se u Madridu kako će se situacija vrlo brzo normalizirati te da će uskoro, barem pred manjim brojem gledatelja, moći igrati na renoviranom Santiago Bernabeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli Florentino Perez, bez obzira na sve, ne odustaje od tzv. Superlige, glavni razlog su mu golemi financijski problemi kluba, kakve ima, pa još i veće, i Barcelona.

“Razmatramo nove korake za Superligu. Možda bi najbolje bilo da po četiri najbolja kluba iz liga ulaze u natjecanje. Nešto se mora učiniti jer mladi od 14 do 24 godine odlaze iz nogometa, jer im je nogomet dosadan u odnosu na druge stvari. Četiri milijarde je navijača širom svijeta i pola njih navija za klubove iz Superlige”, poručio je za djecu i mladež zabrinuti Perez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.