Real u polufinalu Lige prvaka, Modrić i Kovačić promašili jedanaesterce

epa11285160 Josko Gvardiol (L) of Manchester City in action against Dani Carvajal of Real Madrid during the UEFA Champions League quarter final, 2nd leg match between Manchester City and Real Madrid in Manchester, Britain, 17 April 2024. EPA/ADAM VAUGHAN

Nakon Paris Saint-Germaina i Borussije Dortmund, plasman u polufinale nogometne Lige prvaka izborili su i nogometaši Real Madrida i Bayern Munchena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon fantastičnog prvog susreta u Madridu koji je završio 3-3, Manchester City i Real su u uzvratu na Etihadu nakon produžetaka odigrali 1-1, pa je pitanje putnika u polufinale razriješeno udarcima s bijele točke.

Na koncu su bili uspješniji Španjolci, Real je slavio 4-3 uz promašenbe jedanaesterce Luke Modrića i Matea Kovačića.

Rodrygo je doveo goste u vodstvo u 12. minuti, a izjednačio je Kevin De Bruyne u 76. minuti. Prilikom “lutrije” jedanaesteraca kod Reala su zabili BellinghamVazquezNacho i Rudiger, a na suprotnoj strani Alavarez, Foden Ederson. Kod Reala promašio je Modrić, a kod Cityja Silva i Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Joško Gvardiol je odigrao cijeli susret za City, Mateo Kovačić je ušao u igru u 112. minuti, dok je na suprotnoj strani Luka Modrić zaigrao od 79. minute.

Aktualni europski prvak Manchester City i najtofejniji europski klub Real Madrid treću godinu uzastopce odmjerili su snage u fazi na ispadnja Lige prvaka. Prošle sezone “Građani” su bili uspješniji u polufinalu osvojivši potom krunu, dok su u sezoni 2021/22. slavili Španjolci i također otišli do kraja. Ovoga puta slavio je “Kraljevski klub”.

Obje momčadi do četvrtfinala su dogurale bez poraza, no jedan od ova dva velikana je morao je zaključiti svoj europski put, premda nakon ukupno 210 minuta igre nije bilo pobjednika, završilo je ukupno 4-4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.