Real u sjajnom El Clasicu nakon produžetaka slavio s 3:2

Foto: Twitter

Real Madrid izborio je finale španjolskog Superkupa nakon što je u sjajnom El Clasicu odigranom u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu pobijedio Barcelonu s 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real se od početka postavio kao favorit i poveo je golom Viniciusa Juniora na asistenciju Karima Benzeme u 25. minuti. U akciji je sudjelovao i Luka Modrić odigravši dupli pas s Benzemom.

Luuk de Jong je u samo dvije minute, u 30. i 32., imao dvije sjajne prilike, oba puta je gađao glavom, no oba puta je odlično obranio Courtois.

Ipak, u 42. minuti De Jong sretno pogađa mrežu “Kraljevskog kluba” za 1:1. Dembele je ubacio u peterac, a Militao je u pokušaju izbijanja lopte pogodio Nizozemca, od kojeg se ona odbila u gol!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 72. minuti Kraljevski klub je ponovno u vodstvu, a strijelac je bio Benzema.

U 82. minuti Modrić je uz gromoglasan pljesak izašao iz igre, a ušao je Valverde, no samo minutu kasnije Ansu Fati glavom nakon ubačaja Jordija Albe izjednačava na 2:2. Do kraja regularnih 90 minuta nije bilo golova, pa se krenulo u produžetke.

Real je priliku dočekaou 98. minuti, kad je Federico Valverde i treći put doveo Madriđane u vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi polufinalni par koji će igrati u četvrtak su Atletico Madrid i Athletic Bilbao.

Početni sastavi Barcelone i Reala:

BARCELONA: Ter Stegen, Dani Alves, Pique, Araujo, Jordi Alba, Busquets, Gavi, F. De Jong, Ferran Torres, Dembele, L. De Jong

Tekst se nastavlja ispod oglasa

REAL: Courtois, Carvajal, Militao, Nacho, Mendy, Casemiro, Modrić, Kroos, Asensio, Vinicius, Benzema

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.