Regionalnog prvaka Cibonu na Trgu pozdravilo 3000 navijača

Nakon pobjede u 13. izdanju regionalne ABA lige, večeras su Zagrepčanke i Zagrepčani sa pljeskom i uzvicima na Trgu bana Josipa Jelačića dočekali košarkaše Cibone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cibonaši su na glavni zagrebački trg stigli tramvajem, pod policijskom pratnjom. U stari tramvaj posebno ukrašen baš za njih ušli su pred svojom dvoranom na Savskoj cesti.

Na središnjem zagrebačkom trgu, na kojemu je bilo po procjeni policije oko 1200 građana, a po novinarskoj oko 3000, za pobjednike košarkaše Grad Zagreb je priredio zabavni program u kojemu su nastupili Baruni, Sandra Bagarić, Sanja Doležal i Novi fosili.

Čestitajući i zahvaljujući pobjednicima zagrebački gradonačelnik Milan Bandić istaknuo je da je znao da će ti prekrasni dečki uspjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znao sam da će uspjeti kad je Dario (Šarić) rekao prije puta u Beograd – idemo u Beograd ne kao turisti nego idemo osvojiti Beograd. Hvala vam na tome, hvala vam – otišli smo u Beograd četvrti, vratili smo se na krovu svijeta”, istaknuo je Bandić. Dodao je kako ima nešto što je važno kao i pobjeda te pozvao okupljene građane da dečke podare velikim pljeskom istaknuvši kako su u Beogradu pobjedili dvostruko, jer smo prvi i po kulturi i ponašanju te košarkašima od srca zahvalio.

Bandić je čestitao i Cedeviti, ali i Crvenoj zvezdi i Partizanu što su se borili ali je bolje da su treći i četvrti.

Bandić je poručio kako su dečki odradili svoje, a on sada zna da mora u gradu odraditi svoje, jer moraju dobiti zaostale plaće i sve ono što zaslužuju pobjednici. Bandić je dobio za uspomenu majicu Cibone s brojem 1 i svojim prezimenom na leđima, a majicu Cibone koju je dotad nosio bacio je publici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski košarkaški reprezentativac, 20-godišnji Dario Šarić koji je bio proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) završnog turnira ABA lige održanog u Beogradu novinarima je prije početka proslave izjavio da su pobjedu proslavili šampionski. Rekao je da više nemaju vremena za slavlje jer se moraju fokusirati, jer već sutra igraju protiv Zadra. Istaknuo je da je večeras na Trgu bana Jelačića stvarno lijepa atmosfera.

“Nakon 11 godina vratili smo trofej u Hrvatsku, Cibona nikad nije osvojila ovaj trofej, znači ima posebnu vrijednost i nadam se da ovo samo neće biti za sada i siguran sam da će Cibona opet vratiti onaj trend koji zaslužuje”, rekao je.

Upitan za svoje planove rekao je da je još prerano govoriti kako i što dalje, te najavio da će se to znati kroz tri do pet tjedana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Sigurno emocije su tu, vezane uz Cibonu, ali jednostavno odluku tu treba donijeti hladne glave”, istaknuo je Šarić.

Košarkaši Cibone s Trga bana Jelačića ponovno su uz pljesak i poklike građana otišli tramvajem, samo ovaj put novim, do svoje dvorane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.