Remi Italije i Švicarske, Englezi blizu prvog mjesta, Škoti i Poljaci drugi

epa09579438 Denmark's Mohamed Daramy (9) and the Faroe Islands' Rene Shaki Joensen (20) during the FIFA World Cup 2022 qualifier between Denmark - Faroe Islands in Copenagen, Denmark, 12 November 2021. EPA/Liselotte Sabroe DENMARK OUT

Borba talijanskih i švicarskih nogometaša za prvo mjesto u skupini C i izravni plasman na SP 2022. se nastavlja budući da su ove dvije reprezentacije remizirale u Rimu (1-1). Engleska je blizu prvog mjesta u svojoj skupini, dok su druga mjesta i dodatne kvalifikacije osigurali Škoti i Poljaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini F je Danska osigurala prvo mjesto i direktni plasman na Svjetsko prvenstvo, dok je nakon ovog petka poznato kako će iz ove skupine dodatne kvalifikacije igrati Škotska.

Slavili su Škoti kod Moldavije 2-0 golovima Pattersona u prvom i Adamsa u drugom poluvremenu čime su pobjegli Izraelu na nedostižnu prednost. Danska je Farske otokr pobijedila 3-1.

Na trećem mjestu ove skupine bodovno su se izjednačili Austrija i Izrael nakon što su Austrijanci slavili u međusobnom ogledu 4-2 (dva gola Schauba).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini I Engleska je došla milimetrima blizu prvog mjesta i direktnog plasmana na Svjetsko prvenstvo. Prije posljednjeg kola Engleska ima tri boda više od drugoplasirane Poljske i za prvo mjesto Englezima, bez obzira na rezultat dvoboja Poljska – Mađarska u zadnjem kolu, treba tek bod na gostovanju kod San Marina koji ima devet poraza iz devet utakmica. Engleska je na Wembleyju razbila Albaniju (5-0), a sve je bilo gotovo nakon prvih 45 minuta (čak tri gola Harryja Kanea te po jedan Maguirea i Hendersona). Poljaci su lakom pobjedom kod Andore od 4-1 osigurali drugo mjesto i doigravanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.