Reprezentacija Srbije osvojila naslov prvaka svijeta u nogometu!

Pogotkom Nemanje Maksimovića za 2:1 protiv Brazila u 28. minuti produžetka u finalu Svjetskog prvenstva igrača do 20 godina, reprezentacija Srbije U-20 osvojila je naslov svjetskog prvaka na prvenstvu kojem je domaćin bio Novi Zeland.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrači izbornika Veljka Paunovića odigrali su još jedan dramatičan susret na ovom Prvenstvu. Mađarsku su pobijedili izjednačivši u nadoknadi vremena nakon isteka 90. minute, a prolaz dalje su osigurali  autogolom Mađara u 119. minuti. U četvrtfinalu su mladi Srbi izbacili vršnjake iz SAD-a nakon jedanaesteraca odlukom u sedmoj seriji, a u polufinalu je pao Mali također nakon produžetaka. Za kraj su sačuvali dovoljno snage za rušenje favoriziranog Brazila, golom u 119. minuti, u produžetku naravno.

Nakon 90 minuta igre rezultat je bio 1:1. Srbija je povela u 70. minuti pogotkom Staniše Mandića, ali je već tri minute poslije izjednačio Andreas Pereira, igrač Manchester Uniteda. Pobjedu “Orlićima” donio je Nemanja Maksimović, koji je izbjegao zaleđe i ponetirao za veliko slavlje.

Srbiji je to bio premijerni nastup na SP-u za igrače do 20 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utkamici za treće mjesto Mali je pobijedio Senegal s 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.