Revolt trenera hrvatskog prvaka i VAR kao ”cirkus”: Nakon trilera na Maksimiru ništa nije moglo smiriti tvorca igre europskog Dinama…

Foto: fah

Dinamo i Šahtar u dramatičnoj utakmici, koja je trajala skoro 100 minuta, odigrali su na Maksimiru 3:3. Dinamo je bio puno bliže pobjedi s obzirom na činjenicu da je u sudačkoj nadoknadi imao dva gola prednosti, gosti su smanjili, a onda je sudac Felix Brych dosudio kazneni udarac za goste, oglasio se i VAR, trener hrvatskog prvaka poslije utakmice jasno je poručio: ”Što će nam tehnologija ako ne pomaže…” Uz nimalo diplomatski dodatak: ”VAR je obično sr*nje.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon utakmice pred novinare je izašao trener Modrih Nenad Bjelica te je kao i na HTV-u govorio o VAR-u, no, nije htio puno o glavnom sucu utakmice, koji je sve što je za Šahtar dosuditi mogao dosudio, dok za Dinamo nije dosudio čak ni ono što je trebao.

“Ne bih o tome što sam rekao sucu, to sad nije bitno. O VAR-u imam mišljenje. Vidimo vikendom i u tjednu koliko je loših procjena VAR-a, zbog toga sam protivnik. Imamo situaciju u kojoj imamo VAR i suca koji uvijek interpretira ono što vidi na njemu. Protivnik sam VAR-a, meni ne treba”, kazao je trener hrvatskog prvaka na startu tiskovne konferencije a poslije spektakla na Maksimiru.

Novinari su pitali Bjelicu o dojmu kako se navodno većim dijelom utakmice igralo sporije od očekivanja, bez one agresivnosti kakva krasi ove sezone Modre, dakle, igralo se u ritmu koji je Šahtaru odgovarao?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mislim da smo deset minuta do gola bili nervozni, taktički nas je Šahtar iznenadio zato što su Tyson i Marlos igrali na krilima. Branili smo se i kasnije nismo imali nikakav problem što se tiče sistema ili taktike. Možda jesmo u prvoj utakmici bili malo bolji i da smo u obje zaslužili pobjedu. Osvojili smo i u ovoj, i u onoj utakmici bod koji nam daje šanse za prolazak dalje. Nogomet je to, protivnik izbacuje stopera, stavlja špica, golman ide u napad. To dovodi do gužvi u kaznenom prostoru i onda se može dogoditi ono što se nama dogodilo. Nemam što prigovoriti dečkima, događa se…”

Dinamov trener pokušao je gledati unaprijed, no, prije toga ipak je trebalo rekapitulirati događaje iz prva četiri kola skupine C Lige prvaka. Naime, hrvatski prvak u petom kolu gostuje kod Atalante i bori se ako ništa drugo barem za 3. mjesto koje donosi nastavak europskog natjecanja u Europskoj ligi. Hoće li, s obzirom na emocionalno pražnjenje na Maksimiru protiv Šahtara, biti teško motivirati igrače za susret s Atalantom koja ipak još ima svojih šansi, a večeras je iznenađujuće remizirala protiv Manchester Cityja?

Ne treba igračima trener za ove utakmice kad je motivacija u pitanju. Mi znamo prednosti Atalante, oni su i danas pokazali da su odlična momčad. Ne radimo nikakve kalkulacije, mi samo želimo pobijediti Atalantu u Milanu”, poručio je Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred Dinamom su dvije teške utakmice, Atalanta u gostima, a onda na Maksimir dolazi favorit skupine, Manchester City, prema svemu sudeći to neće biti tek revijalna utakmica.

Koliko je večerašnji remi Atalanta-Man City 1:1  išao u korist Dinama?

“Vidjet ćemo, mi u iduće dvije utakmice očekujemo šest bodova. Današnja utakmica Cityja pokazala je da su i oni ranjivi. Mi uvijek idemo na pobjedu”,  kazao je Bjelica, koji je prokomentirao činjenicu da je sudac dosudio kazneni udarac na Taisonu, iako tu prekršaja nije ni bilo,VAR se umiješao a onda je sudac pokazao na bijelu točku zbog drugog prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“VAR je za mene nepotreban, rekao sam to već. Svakog tjedna se uvjeravam u to gledajući utakmice. Ne znam što mogu dosuditi, a što ne mogu. Pogledajte samo talijansku ligu, vidite situacije u kojima VAR reagira kako kome odgovara. Nisam pobornik VAR-a, radije neka sudac pogriješi pa znamo da je sudac pogriješio i to je ljudski faktor. Igra se nogomet već 100 godina bez VAR-a pa možda i dalje…”

Naime, Bjelica je jasno poručio kako je za njeg VAR cirkus.

Na kraju je Bjelica dobio pitanje da usporedi današnji Dinamo s Dinamom iz novije povijesti, koji je bio poznat po kiksevima.

“Nemojte mi spominjati te tragične Diname koji su gubili utakmice jer to nije moj Dinamo. Ovo je prva i zadnja utakmica koju smo mi ovako izgubili…”, jasan je bio trener hrvatskog prvaka i tvorac igre ipak europskog Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.